Μενού
fatni italia.jpg
Η φάτνη με τις δύο μητέρες στην Ιταλία. | Facebook/Don Vitaliano Della Sala.
  • Α-
  • Α+

Η φάτνη στην εκκλησία του οικισμού Καποκαστέλο ντι Μερκολιάνο, στην επαρχία Αβελίνο, που βρίσκεται κοντά στη Νάπολη, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους συντηρητικούς κύκλους της Ιταλίας.

Στη φάτνη γίνεται αναπαράσταση της γέννησης του Ιησού με δύο μητέρες, αντί για την παραδοσιακή εικόνα με τη Μαρία και τον Ιωσήφ, ο οποίος ναι μεν (πιθανότατα) υπάρχει ως φιγούρα, αλλά όχι σε «πρώτο πλάνο».

Ο ιερέας της εκκλησίας Αγίου Πέτρου και Παύλου στο χωριό, ο Βιταλιάνο Ντέλα Σάλα, μίλησε στο πρακτορείο Reuters και μεταξύ άλλων τόνισε: «Με αυτή τη σκηνή, ήθελα να δείξω ότι πλέον οι οικογένειες δεν είναι μόνο οι παραδοσιακές που γνωρίζουμε».

Ο ίδιος είπε επίσης: «Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο και πιο συχνά στις ενορίες μας παιδιά από νέους τύπους οικογενειών, παιδιά χωρισμένων και διαζευγμένων γονέων, ομόφυλων ζευγαριών ή μονογονεϊκών οικογενειών».

Η ανάρτηση με τη φάτνη

Ο Βιταλιάνο Ντέλα Σάλα είναι γνωστός στην Ιταλία καθώς υποστηρίζει τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τις διεκδικήσεις αριστερών κομμάτων. Όπως είπε, η ενέργεια αυτή «είναι στη γραμμή που έχει χαράξει ο ίδιος ο πάπας Φραγκίσκος», ο οποίος πριν από λίγες ημέρες επέτρεψε στους καθολικούς ιερείς να ευλογούν ομόφυλα ζευγάρια.

Στον αντίποδα, ο γερουσιαστής Μαουρίτσιο Γκασπάρι του κόμματος Forza Italia εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και τόνισε ότι «η ΛΟΑΤΚΙ φάτνη προσβάλλει όλους αυτούς που πάντα ένιωθαν σεβασμό και στέκονταν με ευλάβεια μπροστά στην Αγία Οικογένεια».

Επιπλέον, η οργάνωση Pro-Vita & Famiglia τη χαρακτηρίζει τη φάτνη ντροπιαστική και βλάσφημη και καλεί τον επίσκοπο του Αβελίνο να παρέμβει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA