Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του μικρού νησιού Παντελερία στην Ιταλία, ως φόρο τιμής στον αείμνηστο σχεδιαστή μόδας, εξετάζουν οι ιταλικές αρχές.
Η επιλογή του αεροδρομίου στο συγκεκριμένο νησί δεν είναι τυχαία καθώς ο Τζόρτζιο Αρμάνι περνούσε συχνά τις καλοκαιρινές διακοπές του στο κτήμα του στο αποκαλούμενο «μαύρο μαργαριτάρι της Μεσογείου».
Ο Τζόρτζιο Αρμάνι, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 4 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 91 ετών, διατηρούσε έπαυλη στο νησί Παντελερία, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στη Σικελία και την Τυνησία.
Ήταν το «καταφύγιο» στο οποίο επέλεγε συχνά να περάσει τις διακοπές του μαζί με συγγενείς και φίλους του. Περιτριγυρισμένα από περίπου 150 φοινικόδεντρα, όλα τα κτίσματα ήταν σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική χωρίς ξενόφερτες παρεμβάσεις.
Η ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ENAC) ανέφερε σήμερα ότι υποστηρίζει την πρόταση για μετονομασία του συγκεκριμένου αεροδρομίου, την οποία κατέθεσε το τοπικό συμβούλιο και στηρίζει επίσης ο υπουργός Μεταφορών Ματέο Σαλβίνι.
Ο πρόεδρος της ENAC Πιερλουίτζι Ντι Πάλμα επισημαίνει πως η πρόταση για τη μετονομασία σε «Τζόρτζιο Αρμάνι» εξυπηρετεί τα σχέδια για τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου και την προώθηση του τουρισμού στο νησί Παντελερία.
- Προς τελική συμφωνία Λιάγκας – ΑΝΤ1: Αλλάζουν όλα στο «Πρωινό» - Ποιος παραμένει
- Η αληθινή «απόδραση των 11» γράφτηκε στην Αθήνα: Το ματς της Κατοχής που γονάτισε το Γ' Ράιχ
- Final Four: Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό της Euroleauge - Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού προς το T-Center
- Θεσσαλονίκη: Ο 30χρονος σκότωσε τον πατέρα του και πήγε να κοιμηθεί - Το θέαμα που αντίκρυσε η αδελφή του
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.