Μενού
 
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Οι μπανάνες είναι ένα φρούτο το οποίο πρέπει να καταναλώνεται όταν είναι ακόμα φρέσκια, πριν μαυρίσει, αλλά αφού έχει περάσει πρώτα ένα αρχικό στάδιο ωρίμανσης. Δηλαδή κάπου στη μέση. 

Σύμφωνα με τη Ny Post, η Real Simple συμβουλεύει ότι οι μπανάνες δεν πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο, αλλά ούτε απλώς σε ένα μπολάκι στον πάγκο της κουζίνας, κάτι που είναι ένα από τα λάθη που κάνουμε όλοι.

Για να μην μαυρίσουν οι μπανάνες θα πρέπει να βρίσκονται μακριά από το φως του ηλίου επειδή η αυξημένη θερμοκρασία τις κάνει να ωριμάζουν γρηγορότερα. 

Προτείνει να τυλίγεται μια μεμβράνη γύρω από την άκρη της μπανάνας, δηλαδή το σημείο που συνήθως βρίσκονται ενωμένες οι μπανάνες. Αυτό τις κρατά περισσότερο φρέσκιες επειδή παγιδεύει το αέριο αιθυλένιο στην κορυφή της, από όπου και εκπέμπεται, χωρίς να το αφήνει να εξαπλωθεί. 

Όπως και άλλα φρούτα, οι μπανάνες παράγουν τη φυτική ορμόνη γνωστή ως αιθυλένιο, η οποία είναι ένα άχρωμο, άοσμο αέριο. Πρόκειται για το κλειδί της διαδικασίας ωρίμανσης. Τα υψηλά επίπεδα του αερίου κάνουν τις μπανάνες να μαλακώσουν και να μετατραπούν από πράσινες σε κίτρινες και έπειτα σε καφέ. 

Επίσης, αποφύγετε να τοποθετείτε τις μπανάνες σε κλειστούς χώρους, όπως σε μια πλαστική σακούλα ή συρτάρι ψυγείου, γιατί μπορεί να παγιδεύσουν το αιθυλένιο και να επιταχύνουν την ωρίμανση.

Όσον αφορά τη διατήρηση της μπανάνας στο ψυγείο, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ συνιστά να τις αποθηκεύετε στους 13 έως 14 βαθμούς Κελσίου, που είναι περίπου σε θερμοκρασία δωματίου.

Οι μπανάνες μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο μόλις φτάσουν το επιθυμητό επίπεδο ωρίμανσης, αν κρυώσουν νωρίτερα μπορεί να αποχρωματιστούν ή να έχουν μια πικρή γεύση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA