Μενού
Λιοντάρι στους δρόμους της Ιταλίας
Λιοντάρι στους δρόμους της Ιταλίας | Youtube
  • Α-
  • Α+

Ένα ενήλικο λιοντάρι προκάλεσε πανικό στους κατοίκους παραθαλάσσιας πόλης στην Ιταλία, όταν δραπέτευσε από τσίρκο και άρχισε να «βολτάρει» στους δρόμους προτού πιαστεί από τις αρχές.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου (11/11) στο Λαντισπόλι, κοντά στη Ρώμη, όταν το λιοντάρι με το όνομα Κίμπα έκανε την εμφάνισή του και περιπλανιόταν για ένα 6ωρο στους δρόμους της πόλης, πριν πιαστεί με ηρεμιστικά βέλη, σύμφωνα με την Telegraph.

«Σε κατάσταση συναγερμού»

Μία γυναίκα ακούγεται να φωνάζει «mamma mia», καθώς το λιοντάρι την πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής, ενώ άλλος ένας κάτοικος βιντεοσκόπησε το θηρίο καθώς περνούσε δίπλα από το αυτοκίνητό του.

Στην καταδίωξη του Κίμπα πήραν μέρος η αστυνομία, η πυροσβεστική και κτηνίατροι, ενώ κομμάτι του αυτοκινητόδρομου πλησίον της περιοχής έκλεισε ως μέτρο προφύλαξης.

«Σημαντική ανακοίνωση. Ένα λιοντάρι δραπέτευσε από το τσίρκο Viale Mediterraneo. Παρακαλώ, να βρίσκεστε σε κατάσταση συναγερμού και αποφύγετε να κυκλοφορείτε στην πόλη», ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αλεσάντρο Γκράντο μέσω του Facebook.

Λίγο αργότερα ο δήμαρχος ανακοίνωσε την αίσια έκβαση της επιχείρησης: «Το λιοντάρι ναρκώθηκε και έχει πιαστεί». Το περιστατικό οδήγησε σε μία δημόσια συζήτηση σχετικά με τη μεταχείριση των άγριων ζώων από τα τσίρκο.

Σύμφωνα με καταγγελίες που ερευνά η αστυνομία, η απόδραση του ζώου οφειλόταν σε «σαμποτάζ» στον χώρο εγκλεισμού, που πιθανώς ανοίχτηκε από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης του τσίρκου, Ρόνι Βασάλο, δήλωσε πως το λιοντάρι βρισκόταν σε καλή κατάσταση και έχαιρε άκρας υγείας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA