Μενού
Nepal - nekroi
Πτώση ελικοπτέρου στο Νεπάλ | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Ένα θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε νωρίτερα, σήμερα (11/07), στο Νεπάλ, όταν τουριστικό ελικόπτερο έπεσε στο Έβερεστ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι έξι επιβαίνοντες. 

Η σύγκρουση, όπως αναφέρεται, σημειώθηκε λίγο μετά την απογείωσή του από ελικοδρόμιο. Ειδικότερα, η πτήση της Manang Air κατευθυνόταν από την περιοχή Lukla προς το Κατμαντού, το οποίο συνιστά «πύλη» για ορειβατικές αποστολές στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου. Στο ελικόπτερο επέβαιναν πέντε Μεξικανοί τουρίστες, δύο άνδρες και τρεις γυναίκες, και ο πιλότος που ήταν από το Νεπάλ.

Το χρονικό

Το ελικόπτερο έχασε την επαφή οκτώ λεπτά μετά την απογείωσή του το πρωί της Τρίτης, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ (CAAN), μιλώντας για το χρονικό του δυστυχήματος.

«Οι έξι σοροί ανασύρθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Κατμαντού» δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Pratap Babu Tiwari, γενικός διευθυντής του διεθνούς αεροδρομίου Tribhuvan. Δύο ελικόπτερα «σηκώθηκαν» στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, αλλά δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν στο σημείο της συντριβής λόγω των καιρικών συνθηκών.

«Οι ομάδες στο έδαφος μετέφεραν τα πτώματα στα ελικόπτερα, τα οποία μπόρεσαν να προσγειωθούν κοντά» δήλωσε, παράλληλα, ο γενικός διευθυντής του διεθνούς αεροδρομίου.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA