Μενού
Ben Pearson
Ben Pearson | YouTube
  • Α-
  • Α+

Ο Ben Pearson ήταν ένας άστεγος που συνήθιζε να μπαινοβγαίνει στη φυλακή. Ωστόσο, πλέον είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και η εταιρεία του αξίζει εκατομμύρια

Ο 30χρονος που έχει καταγωγή από το Scunthorpe της Αγγλίας, έχει διαγνωστεί με αυτισμό ενώ είχε συμμετάσχει και στην επιχειρηματική εκπομπή, Dragon’s Den. 

Μιλώντας για την ιστορία του αποκάλυψε ότι μπαινόβγαινε από μικρός σε φυλακές ανηλίκων ενώ η κακή ζωή του, τον έκανε να πάρει πολλά κιλά. 

Αφού ζήτησε βοήθεια και άρχισε θεραπεία η ζωή του γινόταν σιγά - σιγά καλύτερη ενώ το 2015 ξεκίνησε να δημιουργεί τη δική του εταιρεία ένδυσης ονόματι «Big Clothing 4 U» μέσα από την κρεβατοκάμαρα του. 

Είπε ότι εμπνεύστηκε το όραμα της εταιρείας του επειδή δεν μπορούσε να βρει ρούχα που να του κάνουν, όταν ακόμα ήταν υπέρβαρος. 

Ξεκίνησε να πουλάει ρούχα μεγέθους 2XL - 8XL στο Ebay και το Amazon μέχρι που το 2021 συγκέντρωσε 2,9 εκατομμύρια λίρες, ενώ το κέρδος του έφτασε τα 3,5 εκατ. το 2022.

Δυστυχώς, η προσπάθεια του να κερδίσει την υποστήριξη των επιχειρηματιών στο Dragon's Den δεν πήγε όπως περίμενε, καθώς απέρριψαν το αίτημα του στο οποίο ζητούσε 150 χιλιάδες λίρες για την επιχείρηση του. 

Για καλή του τύχη, η απόρριψη αυτή τον βοήθησε αρκετά, αφού αμέσως μετά τη μετάδοση του επεισοδίου οι πωλήσεις της εταιρείας του αυξήθηκαν κατά 5.000%.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA