Μενού
Ο Τζο Μπάιντεν
Ο Τζο Μπάιντεν κάνει δηλώσεις για τον Αλέξει Ναβάλνι | AP Photos / Evan Vucci
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προέβη στις πρώτες του δηλώσεις σχετικά με τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι, δείχνοντας ως υπεύθυνο για τον περιστατικό, τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Τζο Μπάιντεν φέρεται να μην «εξεπλάγη» με τον θάνατο του Ναβάλνι, αλλά δήλωσε «εξοργισμένος», προσθέτοντας πως «θα μπορούσε να ζήσει με ασφάλεια στην εξορία αλλά επέλεξε να επιστρέψει στη Ρωσία».

«Ο Πούτιν ευθύνεται για τον θάνατο του Ναβάλνι» σημείωσε ο Τζο Μπάιντεν για τον θάνατο της φυσιογνωμίας της ρωσικής αντιπολίτευσης.

Τζο Μπάιντεν: Τι είπε για τον θάνατο του Ναβάλνι

«Αντιστάθηκε με θάρρος απέναντι στη διαφθορά, τη βία και όλα τα άσχημα πράγματα που κάνει η κυβέρνηση του Πούτιν», είπε ο Μπάιντεν στο διάγγελμά του, συμπληρώνοντας πως ο Πούτιν ευθύνεται για τον θάνατό του.

Ο Λευκός Οίκος «δεν γνωρίζει επακριβώς» τι ήταν αυτό που στοίχισε τη ζωή στον Ρώσο αντιφρονούντα, και αναζητά περισσότερες πληροφορίες για το τι συνέβη. «Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο θάνατός του ήταν συνέπεια (των πράξεων) του Πούτιν και των φονιάδων του» κατέληξε ο Μπάιντεν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA