Μενού
Αεροσυνοδοί
Αεροσυνοδοί | Tiktok
  • Α-
  • Α+

Αν και το ταξίδι με αεροπλάνο είναι στατιστικά ο πιο ασφαλής τρόπος μετακίνησης, χρειάζονται εκτεταμένα και αυστηρά μέτρα για να διασφαλιστεί αυτή η σιγουριά. Ακόμα και για τους αεροσυνοδούς, υπάρχει ένα πρωτόκολλο για να μειώσουν τις πιθανότητες τραυματισμού, με το να κάθονται...πάνω στα χέρια τους.

«Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι αεροσυνοδοί κάθονται στα χέρια τους κατά την απογείωση και την προσγείωση;» ρώτησε η Henny Lim, εργαζόμενη για την αεροπορική Cebu Pacific στις Φιλιππίνες, σε ένα βίντεο στο TikTok που μοιράστηκε η NY Post. «Ονομάζεται "θέση στήριξης"».

Στο κλιπ, το οποίο έχει μαζέψει πάνω από 31.000 views, η Lim, 29 ετών, αποκάλυψε τα μυστικά της διαδικασίας ασφαλείας που ακολουθεί η ίδια και οι συνεργάτες της για να μειώσουν τον κίνδυνο σωματικής βλάβης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

@_hennylim_

Why do cabin crew sit on their hands while in their jumpseats? Check this video out to know! Special guest for today’s video: Clare demecillo Follow my Official Facebook Page: “Henny Joyce Lim” Follow me on Instagram: _hennylim_ #fyp #HJL #cabincrewlife #bracingposition #cebupacific #groundstop

♬ Aesthetic - Tollan Kim

Η ρουτίνα ασφαλείας

«Για να πάρουμε αυτή τη στάση πρέπει να δένουμε τη ζώνη μας και να καθόμαστε πάνω στις παλάμες μας στο κάθισμα, με τα χέρια μας χαλαρωμένα και τα πέλματα ίσια να πατούν στο πάτωμα», εξηγεί η κοπέλα.

«Ο στόχος είναι να παραμείνει το σώμα σε μια άκαμπτη στάση, έτσι ώστε εάν υπήρξε οποιαδήποτε πρόσκρουση, ή αναταραχή, να υποστούμε λιγότερη ζημιά. Κρατά περιορισμένη την κίνηση του σώματος, έτσι ώστε να υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες τραυματισμού».

Και βέβαια το πρωτόκολλο ασφαλείας δεν σταματά εκεί. Το πλήρωμα πρέπει επίσης, πάντα σιωπηλά για να μην αγχώνει τους επιβάτες, να επιτηρεί την κατάσταση και τις θέσεις του εξοπλισμού ασφαλείας του αεροσκάφους, τη λειτουργικότητα των μηχανισμών όπως οι έξοδοι ανάγκης, αλλά και οπτικές ενδείξεις πιθανού προβλήματος εκτός του αεροσκάφους. 

@_hennylim_

How to find your seat? Check this video out to know! #fyp #seatnumber #seat #cabincrewlife #cebupacific

♬ Aesthetic - Tollan Kim

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA