Η προφυλάκιση στη Γαλλία του δισεκατομμυριούχου Πάβελ Ντούροφ, δημιουργού και επικεφαλής της ψηφιακής πλατφόρμας Telegram, 39 ετών, υπηκόου Ρωσίας και Γαλλίας, παρατάθηκε ως τουλάχιστον αύριο Τετάρτη, καθώς αντιμετωπίζει δώδεκα κατηγορίες που σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα, ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο πηγή του προσκείμενη στις γαλλικές διωκτικές αρχές.
Διαβάστε ακόμη: Πάβελ Ντούροφ: Ποιος είναι ο ιδρυτής της Telegram και γιατί συνελήφθη
Ο κ. Ντούροφ συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στο αεροδρόμιο Μπουρζέ, κοντά στο Παρίσι, και προφυλακίστηκε. Η γαλλική δικαιοσύνη τον κατηγορεί ότι έμεινε άπρακτος ενώ διαπράττονταν διάφορες παράνομες ενέργειες από συνδρομητές της πλατφόρμας του. Κατηγορείται ιδίως για έλλειψη ελέγχου και συνεργασίας με τις διωκτικές αρχές.
Η εταιρεία του, με έδρα το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, χαρακτήρισε «παράλογες» τις κατηγορίες σε βάρος του.
- Αμερικανικοί κινητήρες στα τουρκικά ΚΑΑΝ; Το deal των 700 εκατ. που βάζει «φωτιά» στο Κογκρέσο
- Τέλος η Φαίη Σκορδά και το Buongiorno από το Mega - Τι συνέβη πριν το διαζύγιο «βόμβα»
- Κουφονήσια: Σοκ με τον αιφνίδιο θάνατο 23χρονης – Κατέρρευσε στο δωμάτιο με τον σύντροφό της
- Από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό ο Μουσταφά Φαλ: Στα πράσινα για τα επόμενα 3 χρόνια
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.