Μενού
ioulios kaisaras
Άγαλμα του Ιούλιου Καίσαρα στη Ρώμη | Shutterstock/Di Gregorio Giulio
  • Α-
  • Α+

Yπήρξε ένας σπουδαίος στρατηγός και χαρισματικός Ρωμαίος πολιτικός, ο οποίος έπαιξε κομβικό ρόλο στη δημιουργία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ενώ με τις κατακτήσεις του, έθεσε τις βάσεις της εξέλιξης του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Ο λόγος για τον Ιούλιο Καίσαρα, για τον οποίο υπάρχει ωστόσο μία ιστορία που λίγοι γνωρίζουν.

Ο Ιούλιος Καίσαρας, όταν ήταν σε ηλικία 25 ετών, έπεσε θύμα απαγωγής από πειρατές της Σικελίας, κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στη Ρόδο.

Σκοπός του ταξιδιού του στο νησί ήταν να εκπαιδευθεί από τον φιλόσοφο Απολλώνιο.

Σύμφωνα με το todayifoundout.com, οι πειρατές - που θεωρούνταν οι πιο σκληροί της Μεσογείου - ζήτησαν 20 τάλαντα από ασήμι για να τον ελευθερώσουν. Ο Καίσαρας μάλιστα φαίνεται ότι δεν «ικανοποιήθηκε» από το ποσό με το οποίο οι πειρατές τον «κοστολόγησαν» και ένιωσε «προσβεβλημένος». 

Για το λόγο αυτό, τους ζήτησε να απαιτήσουν 50 τάλαντα για την ελευθερία του. Το ποσό συγκεντρώθηκε μετά από 38 ημέρες και ο Ιούλιος Καίσαρας ξαναβρήκε την ελευθερία του.

Κατά τη διάρκεια της ομηρίας του, ο Καίσαρας ήταν μαζί με τους πειρατές, γράφοντας ποίηση αλλά και ομιλίες του ενώ τους προειδοποίησε πως όταν απελευθερωθεί, θα επιστρέψει να τους κρεμάσει.

Και πράγματι τήρησε την υπόσχεσή του, αφού ζήτησε να του δώσουν έναν μικρό στόλο για να καταδιώξει τους πειρατές. Όταν τους βρήκε, τους αιχμαλώτισε, πήρε πίσω τα τάλαντα και τους παρέδωσε στις φυλακές Περγάμου για να εκτελεστούν.

Ο Μάρκος Ιούνιος Βρούτος δεν ήθελε να τους σκοτώσει αλλά να τους πουλήσει με χρηματικά ανταλλαγμάτα. Τότε ο Ιούλιος Καίσαρας, έδωσε εντολή για την σταύρωσή τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA