Μενού
Margaret-Thatcher
Η Μάργκαρετ Θάτσερ το 1988, στο Rodos Palace | Μηχανή του Χρόνου
  • Α-
  • Α+

Ρόδος. Δεκέμβριος 1988. Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Μιτεράν, ο Γερμανός Καγκελάριος Χέλμουτ Κολ και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, συναντήθηκαν στο ξενοδοχείο «Rodos Palace». Το ξενοδοχείο γιορτάζει φέτος 45 χρόνια λειτουργίας του.

Εκεί παρευρίσκονταν και οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας. Βρέθηκαν εκεί για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα εξέταζε σχέδια οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και ζητήματα διεθνούς πολιτικής για την Κύπρο και τη Μέση Ανατολή. 

Για να φιλοξενηθούν οι ηγέτες των Ευρωπαϊκών Κρατών και τα επιτελεία τους, στο ξενοδοχείο δημιουργήθηκαν έξι προεδρικές σουίτες, η κάθε μία από τις οποίες περιελάμβανε δύο ορόφους. Τα έξοδα για την κατασκευή τους ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο δολάρια. Ωστόσο, η επένδυση απέδωσε καρπούς. Όχι μόνο μετέτρεψε το «Rodos Palace» σε σημείο κατατεθέν ως συνεδριακό κέντρο, αλλά έφερε την Ελλάδα και τη Ρόδο στο παγκόσμιο πολιτικό προσκήνιο....

Διαβάστε περισσότερα στο www.mixanitouxronou.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA