Μενού
israil omiros
Ισραηλινή γυναίκα όμηρος | AP
  • Α-
  • Α+

Σοκάρει βίντεο που επιβεβαιώνεται η γνησιότητά του από τους New York Times και το οποίο δείχνει μία γυναίκα που φέρεται να έπαιρνε μέρος στο μουσικό φεστιβάλ στην έρημο του Νότιου Ισραήλ, να πέφτει θύμα απαγωγής από ενόπλους, την στιγμή που ξεκίνησε η μεγάλη επίθεση της Χαμάς στην ισραηλινή επικράτεια.

Τα πλάνα μεταδόθηκαν στο Telegram και δείχνουν μία ομάδα ατόμων σε μία μηχανή, με την 25χρονη Νόα Αργκαμάνι στα χέρια τους. Στη συνέχεια το βίντεο δείχνει τον φίλο της κοπέλας, τον Αβινατάρ Ορ, να κρατείται από άλλους άντρες ενώ κάποιος έχει ένα όπλο στην πλάτη του και τον απειλεί.

Μέλος της οικογένειας της κοπέλας, επιβεβαίωσε στους Times ότι το βίντεο δείχνει τα συγκεκριμένα πρόσωπα, αναγνωρίζοντάς τους.

Στο εκτενέστερο βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φαίνεται μάλιστα η κοπέλα να φωνάζει στους άντρες που την αιχμαλωτίζουν, να τους παρακαλεί να μην τη σκοτώσουν.

Αναγνωρίζουν οι συγγενείς

Στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορεί ακόμα ένα βίντεο με γυναίκα που φέρεται να απήχθη από ενόπλους. Tα πλάνα δείχνουν τη νεαρή Σάνι Λουκ να χορεύει ξένοιαστα λίγο πριν γίνει η φονική επίθεση στο χώρο του πάρτι.

Στο CNN μίλησε η μητέρα της Γερμανοϊσραηλινής που φέρεται να την αναγνώρισε σε άλλο σοκαριστικό βίντεο, να μεταφέρεται σε καρότσα οχήματος, ημίγυμνη.

Τρομακτικές εκτιμήσεις για θύματα

Σύμφωνα με εθελοντή που συμμετείχε στην περισυλλογή των νεκρών από το πάρτι που γινόταν κοντά στα σύνορα με τη Γάζα το Σάββατο (07/10), υπάρχει εκτίμηση για έως και 250 νεκρούς, κάτι ωστόσο που δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

«Στην περιοχή στην οποία έγινε το ρέιβ πάρτι, και μόνον στο ίδιο το ρέιβ πάρτι, ο υπολογισμός μου (σ.σ.: για τον αριθμό των νεκρών), ο οποίος στηρίζεται στον αριθμό των φορτηγών -κάθε φορτηγό μεταφέρει 50 πτώματα και υπήρχαν τέσσερα ή πέντε φορτηγά- είναι, θα έλεγα, περίπου 200-250 πτώματα», δήλωσε στο AFP ο Μότι Μπούκτζιν, εκπρόσωπος της Zaka, οργάνωσης που ειδικεύεται στην παροχή των πρώτων βοηθειών και την περισυλλογή και ταυτοποίηση των νεκρών, σύμφωνα με τον εβραϊκό νόμο.

«Είμαι εθελοντής στη Zaka εδώ και 28 χρόνια, και μετά την καταστροφή του Μερόν (πολύνεκρο ποδοπάτημα στη διάρκεια εβραϊκού προσκυνήματος στο Όρος Μερόν στο βόρειο Ισραήλ) πίστευα ότι είχα πιάσει πάτο και ήθελα να τελειώνω (με την Zaka) αφού είχα δει 45 πτώματα», πρόσθεσε ο Μπούκτζιν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του το AFP, καθώς ετοιμαζόταν να επιστρέψει στις περιοχές του νοτίου Ισραήλ.

«Πίστευα ότι αυτό ήταν το τέλος του κόσμου, αλλά τα πράγματα μπορούν να είναι σαφώς χειρότερα, σαφώς χειρότερα», πρόσθεσε με τη φωνή του να τρέμει από την συγκίνηση, όταν θυμήθηκε το μακάβριο θέαμα που έπρεπε να αντιμετωπίσει κοντά στο κιμπούτζ Ρέιμ.

«Έσφαξαν τους ανθρώπους εν ψυχρώ με τρόπο που δεν τον χωρά ο νους», είπε ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA