Οι ουκρανικές αρχές προειδοποίησαν τις πρώτες πρωινές ώρες τους πολίτες της χώρας πως απογειώθηκαν ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά, προεξοφλώντας πως θα αποπειραθούν να βομβαρδίσουν τομείς της επικράτειας.
Καταγράφτηκε η απογείωση βομβαρδιστικών Τουπόλεφ Tu-95MS από τη βάση τους στην Αλένια, στην περιφέρεια Μουρμάνσκ, στη βορειοανατολική Ρωσία, εξήγησε η ουκρανική πολεμική αεροπορία μέσω Telegram.
Η πολεμική αεροπορία είχε επίσης ανακοινώσει στις αρχές αυτού του μήνα και τον περασμένο μήνα απογειώσεις τέτοιων στρατηγικών βομβαρδιστικών, που κατασκευάστηκαν την εποχή της ΕΣΣΔ.
Στα τέλη του Δεκεμβρίου, κύμα πληγμάτων στο οποίο πήραν μέρος Tu-95MS έβαλε στο στόχαστρο διάφορες ουκρανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, του Κιέβου, με τις αρχές να κάνουν τότε λόγο για 39 νεκρούς.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.