Μενού
kristian-karempe
Κριστιάν Καρεμπέ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Συγκλονισμένος είναι ο Κριστιάν Καρεμπέ, καθώς ο ανιψιός και η ανιψιά του δολοφονήθηκαν με φόντο τις ταραχές που ξέσπασαν το τελευταίο διάστημα στη Νέα Καληδονία, από όπου κατάγεται ο Γάλλος πρώην άσσος του ποδοσφαίου.

Σύμφωνα με το gala.fr, ο Καρεμπέ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχασα μέλη της οικογένειάς μου, γι' αυτό έμεινα σιωπηλός, γιατί δύο άτομα στην οικογένειά μου σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στο κεφάλι». «Πρόκειται για δολοφονίες και ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν έρευνες και έρευνες για αυτές τις δολοφονίες», συνέχισε.

Οι ταραχές στη Νέα Καληδονία ξέσπασαν από το κίνημα για την ανεξαρτησία της περιοχής, η οποία αποτελεί υπερπόντιο έδαφος της Γαλλίας. Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν από μια συνταγματική μεταρρύθμιση που σχεδιάζεται από το Παρίσι.

Αυτή θα δώσει δικαίωμα ψήφου στις επαρχιακές εκλογές σε χιλιάδες γεννημένους στη Γαλλία κατοίκους του αρχιπελάγους και θα τους προσφέρει έτσι περισσότερη εκλογική επιρροή.

Οι αυτόχθονες Κανάκ ελπίζουν εδώ και καιρό σε ένα δικό τους κράτος και τώρα φοβούνται ότι η μεταρρύθμιση θα είναι σε βάρος τους. Σε τρία δημοψηφίσματα, το 2018, το 2020 και το 2021, οι κάτοικοι της πρώην γαλλικής αποικίας είχαν ψηφίσει να παραμείνουν μέρος της Γαλλίας.

«Κανονικά το δημοψήφισμα πρέπει να διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και πρόσφατα, το Παρίσι αποφάσισε να το κάνει το 2021 αντί για το 2022. Έτσι υπήρξαν αποχές και το γεγονός ότι μπόρεσε να θεσπιστεί αυτός ο νόμος οδήγησε σε αυτή τη δύσκολη αντίδραση την οποία καταδικάζω, σχολίασε ο Κριστιάν Καρεμπέ.

«Και προς τις δύο κατευθύνσεις, δεν μπορούμε να σκοτώνουμε ανθρώπους ατιμώρητα », είπε επίσης ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA