Μενού
  • Α-
  • Α+

O Μπράιαν Ντέιγκλ, ζει εδώ και πολλά χρόνια μια συναρπαστική ζωή με πολλαπλές ασχολίες και ανάλογες εμπειρίες: είναι δραστήριος επιχειρηματίας, ταξιδιώτης, λάτρης της περιπέτειας στη φύση, σύζυγος και πατέρας, αλλά και ένας από τους πιο δημοφιλείς life coaches στην Αμερική. «Μου αρέσει να εξερευνώ τον κόσμο αναζητώντας την απλή, ανθρώπινη εμπειρία, με σκοπό να χρησιμοποιήσω ό,τι έχω μάθει ώστε να βοηθήσω εκείνους που κυνηγούν την ευτυχία, να βρουν το δρόμο για το δικό τους ταξίδι», λέει ο 40χρονος προπονητής ζωής, ο οποίος εκπαιδεύει άνδρες και γυναίκες σε υψηλές θέσεις της επαγγελματικής «αρένας» στο πώς να δημιουργήσουν μια ζωή γεμάτη ευτυχία, επιτυχία και μεγαλύτερη απήχηση. «Κυρίως, τους βοηθώ να δημιουργήσουν εκείνες τις μεγάλες αλλαγές, οι οποίες θα τους κάνουν να δουν τη ζωή πιο ξεκάθαρα, είτε μιλάμε για τη δουλειά, είτε για τις προσωπικές σχέσεις», λέει ο Ντέιγκλ.

Όταν πρόσφατα το περιοδικό Men’s Journal ζήτησε από τον life coach να δώσει συμβουλές για όλους τους απλούς ανθρώπους που κυνηγούν την ευτυχία, μέσα σε λίγες γραμμές, ο Ντέιγκλ, έγραψε:

 

Προσδιορίστε το κίνητρο, που θα σας ωθήσει σε μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας

Υπάρχουν δύο τύποι ενέργειας. Εκείνη που σε ωθεί να απομακρυνθείς από κάτι ενοχλητικό, στάσιμο ή αρνητικό και η ενέργεια που σε τραβάει να κινηθείς προς κάτι άλλο, καλύτερο.Ο Ντέιγκλ εξηγεί: «Ας πούμε ότι θέλετε να μετακομίσετε σε άλλη πόλη ή χώρα, επειδή η γυναίκα σας μόλις υπέβαλε αίτηση διαζυγίου. Αυτή σας η απόφαση είναι καταλύτης για μια νέα και πιο ευτυχισμένη πορεία στη ζωή σας, ή μια βεβιασμένη προσπάθεια να ξεφύγετε από το πρόβλημα, κουβαλώντας το μαζί σας όπου κι αν πάτε;».

Ποτέ δεν είναι αργά για μεγάλες αλλαγές

«Είστε σε θέση να κάνετε περισσότερες αλλαγές από όσες νομίζετε, οποιαδήποτε χρονική περίοδο της ζωής σας. Όμως, τις περισσότερες φορές υπάρχει μια δυνατή φωνή μέσα στο μυαλό σας, που λέει ότι μάλλον είναι προτιμότερο να καταπιείτε αυτή σας τη επιθυμία», λέει ο Ντέιγκλ, συμβουλεύοντας:«Κάθε μεγάλη αλλαγή, κάθε επανάσταση, εμπεριέχει έναν λογικό φόβο για το άγνωστο. Αλλά ούτε η ηλικία, ούτε η επαγγελματική σας σιγουριά θα πρέπει να σας κρατούν νικημένους από αυτόν τον εσωτερικό διάλογο. Κλείστε τα αφτιά σας και ανοίξτε τα μάτια σας, κάνοντας πράξη το πραγματικό σας πάθοςπου θα σας οδηγήσει στην πραγματική ευτυχία».

Σκεφθείτε τι θα αναρωτηθείτε τη στιγμή που θα πεθάνετε

Θυμηθείτε την ταινία The Bucket List (Επιθυμίες... στο Παρά Πέντε) με τον Τζακ Νίκολσον και τον Μόργκαν Φρίμαν. Λίγο μακάβριο το σενάριο, αλλά ο Ντέιγκλ θεωρεί ότι αυτό είναι πολύ μεγάλο κίνητρο για μια αλλαγή που θα σας φέρει πιο κοντά στην ευτυχία: «Εάν αύριο πεθαίνατε, για ποιες αποφάσεις θα ήσασταν υπερήφανος; Τι θα επιθυμούσατε να έχετε κάνει; Ποια πράγματα φαίνονται τόσο σημαντικά για εσάς τώρα, τα οποία είναι πραγματικά ασήμαντα; Προετοιμαστείτε για εκείνη τη στιγμή, δημιουργώντας μια λίστα με όλα όσα θα θέλατε να έχετε πετύχει πριν φτάσετε στο τέλος της διαδρομής σας. Αυτό μπορεί να αλλάξει κατά πολύ τις προτεραιότητές σας από σήμερα κιόλας».

Αναγνωρίστε τα συναισθήματά σας

«Ο φόβος είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που πρέπει να αντιμετωπίσετε και να αλλάξετε. Η προσαρμογή, το βόλεμα, ο συμβιβασμός, επίσης», λέει ο life coach, τονίζοντας: «Ονομάζοντας ένα-ένα τα συναισθήματα και τους εσωτερικούς μοχλούς που βάζουν φρένο στο πάθος σας για ευτυχία, και κατανοώντας την πηγή προέλευσής τους, είναι πιο εύκολο να τα τιθασεύσετε και να σταματήσετε να σας σαμποτάρουν. Φοβάστε ότι πιθανώς θα κερδίζετε λιγότερα χρήματα στη νέα καριέρα που ονειρεύεστε; Εάν το πείτε δυνατά, εάν το γράψετε σε ένα χαρτί, θα μπορέσετε να αξιολογήσετε καλύτερα αυτό το συναίσθημα και να το εξουσιάσετε πιο αποτελεσματικά».

Βγείτε έξω από τον εαυτό σας

Όταν πρόκειται να πάρετε μια μεγάλη απόφαση που θα αποτελέσει εφαλτήριο για την προσωπική σας ευτυχία, πρέπει να έχετε ξεκάθαρο μυαλό. «Οι εσωτερικές φωνές που σας κρατούν πίσω, θα είναι λιγότερο εκκωφαντικές εάν καταφέρετε να αποστασιοποιηθείτε, και να κρίνετε τον εαυτό σας σαν ένας τρίτος, ο οποίος θα αξιολογήσει το σχέδιό σας με αντικειμενικότητα. Τις περισσότερες φορές, ένα μεγάλο οδικό ταξίδι ή μια εβδομάδα στη φύση μακριά από όλους, δουλεύει αποτελεσματικά σε μια τέτοια αποσύνδεση από τις εσωτερικές φωνές σας», συστήνει ο Ντέιγκλ, προσθέτοντας: «Από μόνη της αυτή η εμπειρία, θα σας αποδείξει τι πραγματικά σημαίνει αληθινή ευτυχία».

Διαβάστε ακόμα

20 πράγματα που πρέπει να επανεξετάσετε για να γίνετε επιτυχημένοι και ευτυχείς

Τα απλά πράγματα που θα σας κάνουν ευτυχισμένους στην καραντίνα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA