Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Αθηνά Μαξίμου μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» και αναφέρθηκε στη μεγάλη κρίση που πέρασε η σχέση της με τον Αιμίλιο Χειλάκη, τη θέση της για τον Δημήτρη Λιγνάδη, τη σεξουαλική παρενόχληση που βίωσε και για τον λόγο που σταμάτησε την προσπάθεια υιοθεσίας ενός παιδιού.

Διαβάστε ακόμη: Ο Αιμίλιος Χειλάκης εξηγεί γιατί μισεί τον ρόλο του στις Άγριες Μέλισσες

Αρχικά αναφερόμενη στο τέλος της συνεργασίας της με τον Λάκη Λαζόπουλο και την αποχώρησή του από την θεατρική παράσταση «Προδοσία», είπε: «Ο Λάκης Λαζόπουλος είχε εάν θέμα υγείας και οι γιατροί του συνέστησαν να μη δουλέψει φέτος το χειμώνα και δεν συμβαίνει τίποτε προσωπικό», ενώ αναφερόμενη στο έργο σημείωσε: «Προδίδω το σύζυγο μου (Λάζαρο Γεωργακόπουλο) με τον καλύτερο του φίλο (Αιμίλιο Χειλάκη) ενώ το έργο πάει «ανάποδα» από το τέλος στην αρχή».

«Σίγουρα μπορείς να δεις ένα ποθητό πλάσμα και το σώμα σου έλκεται, αλλά η πίστη είναι απόφαση. Και εγώ λαχτάρησα τον Αιμίλιο μια φορά γιατί πέρασα ένα μεγάλο βύθισμα, ήταν αδύνατον να είμαι μαζί του, είχαμε μια μεγάλη ρήξη», ανέφερε για την απιστία και την κρίση που πέρασε ο γάμος τους. «Έσκασε κάτι μέσα μου, στα 39 μου χρόνια, είχα φύγει από το «μαζί», αλλά ο Αιμίλιος ήταν εκεί και περίμενε. Αναλογιζόμουν αν αξίζει να πουλήσω όλα όσα έζησα με τον Αιμίλιο για κάτι άλλο», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις για τον Λιγνάδη και οι αντιδράσεις

«Ρωτήθηκε ο Αιμίλιος αν θα πήγαινε να δει τον Δημήτρη Λιγνάδη στη φυλακή, απάντησε «ναι» και έπεσαν όλοι να τον φάνε ότι ξαφνικά τον υποστηρίζει», ανέφερε για τις αντιδράσεις στο χώρο της τέχνης με αφορμή τα όσα δήλωσε ο σύζυγός της. «Όχι δεν είναι υπέρ του, αλλά με κάποιους ανθρώπους συνεργαστήκαμε, ανταλλάξαμε στιγμές και χρόνο από τη ζωή μας. Είναι αυτονόητο ότι δεν εγκρίνεις τέτοιες πράξεις, αλλά υπάρχει και μια προσωπική σχέση σε άλλο επίπεδο, την οποία δεν μπορείς να διαγράψεις», τόνισε η κ. Μαξίμου.

«Μπορεί εν δυνάμει να θέλεις να τον κοιτάξεις στα ματιά στη φυλακή και να του πεις «ρε φιλέ και μένα με πρόδωσες, γιατί το έκανες αυτό;», ανέφερε. «Λυπάμαι που θα το πω αλλά στην πλάτη των ηθοποιών και του θέατρου παίχτηκε ένα μεγάλο παιχνίδι πολιτικής και αντιπολίτευσης. Έβγαιναν μέρα με τη μέρα ονόματα από διαφορετικές πολίτικες παρατάξεις», υπογράμμισε για τη σχέσης της τέχνης και της πολιτικής.

Αθηνά Μαξίμου: Βίωσα σεξουαλική παρενόχληση

«Όλοι μας έχουμε έρθει αντιμέτωποι με ανθρώπους παράξενους, ανάγωγους, σκοτεινούς, κακοποιητικούς. Όταν δέχθηκα παρενόχληση έφυγα, έκλαψα, αναρωτήθηκα μήπως έκανα εγώ κάτι και έφταιγα… αυτό είναι το χειρότερο σύνδρομο για κάποιον που κακοποιείται», εξομολογήθηκε το προσωπικό της βίωμα.

«Μίλησα, είπα «αν το ξανακάνετε αυτό, θα φύγω!» και μου ζήτησε συγγνώμη. Βίωσα τη σεξουαλική παρενόχληση όταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος ζητούσε κάτι παραπάνω από την επαγγελματική μας σχέση», ανέφερε για το πώς χειρίστηκε το περιστατικό κακοποίησης.

Αθηνά Μαξίμου: Σταματήσαμε τις προσπάθειες υιοθεσίας

«Η υιοθεσία ενός παιδιού δεν υπάρχει πλέον στο μυαλό μας καθώς μεγαλώνοντας δεν έχεις το κουράγιο και τις αντοχές. Μετά από όλη αυτή την προσπάθεια για την υιοθεσία μπήκε μια τελεία, άνω τελεία…», δήλωσε ότι σταμάτησαν την διαδικασία για την απόκτηση ενός παιδιού. «Οικογένεια δεν είναι μόνο τα παιδιά, αλλά και οι φίλοι σου, οι συνεργάτες, τα ζωάκια μας», είπε για τη δικιά της οικογένεια και τον ευτυχισμένο γάμο της.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις της ηθοποιού