Μενού
Ηλιάνα Μαυρομάτη
Ηλιάνα Μαυρομάτη | NDP
  • Α-
  • Α+

Η Ηλιάνα Μαυρομάτη μίλησε στην εκπομπή «Ελένη» για τη σχέση με τη μητέρα της και γνωστή ηθοποιό, Λίλα Καφαντάρη, καθώς επίσης για τον θάνατο του πατέρα και επίσης ηθοποιού, Βασίλη Μαυρομάτη, όπως και την πρόσφατη απώλεια του αδερφού της. 

«Σε ένα βαθμό το χρωστάω στους γονείς μου το ότι βρέθηκα από τόσο νωρίς σε ένα καλλιτεχνικό περιβάλλον που με ενέπνεε. Τους θαύμαζα και τους δυο, γιατί έβλεπα ότι είναι δυο άνθρωποι ελεύθεροι που έχουν επιλέξει συνειδητά αυτό που κάνουν στη ζωή τους», είπε η γνωστή ηθοποιός για τους διάσημους γονείς της.  

Όσον αφορά τη σχέση με τη μητέρα της, Λίλα Καφαντάρη, η Ηλιάνα Μαυρομάτη είπε ότι «είναι σχέση λατρείας εκατέρωθεν. Προσπαθώ να μην είναι το πρώτο μου τηλέφωνο μέσα στη μέρα. Προσπαθώ να φερθώ ενήλικα και να μην παίρνω τη μαμά μου δυο φορές τη μέρα τηλέφωνο, αλλά μιλάμε συχνά. Κι εκείνη κρατιέται». 

«Έφυγα από το σπίτι 18 χρονών. Ήταν πολύ σημαντική εμπειρία για μένα ότι ξεκίνησε η αυτόνομη ζωή μου από τόσο νωρίς οπότε δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου ότι θα ξαναγυρίσω στο μητρικό μου σπίτι εύκολα. Βρισκόμουν σε μια περίεργη, δύσκολη και αντιδραστική εφηβεία και ήταν ο μόνος τρόπος να πατήσω στα πόδια μου τότε. Εκείνη το δέχτηκε, με παρακίνησε σε αυτό, αλλά της ήταν πάρα πολύ δύσκολο», ανέφερε στη συνέχεια. 

Σε σχετική ερώτηση η ηθοποιός δεν έκρυψε ότι «στην προσωπική μου ζωή είμαι σε πολύ καλή φάση… Παίζει σημαντικό ρόλο η αγάπη. Ο έρωτας είναι ένα θυελλώδες συναίσθημα, αλλά το κύριο είναι να νιώθεις ότι αγαπάς και αγαπιέσαι σε όλα τα επίπεδα της ζωής».

«Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δυσκολεύεται να συνειδητοποιήσει την απώλεια»

Μιλώντας για τον θάνατο του πατέρα της, Βασίλη Μαυρομάτη το 2017, αλλά και τον πιο πρόσφατο θάνατο του αδερφού της από πνευμονία, η Ηλιάνα Μαυρομάτη δεν έκρυψε ότι η απώλεια είναι κάτι που δυσκολευόμαστε να συνειδητοποιήσουμε. 

«Το 2017 έφυγε από τη ζωή ο πατέρας μου. Όταν χάνεις έναν άνθρωπο που αγαπάς, δεν τελειώνει ποτέ το πένθος. Προσπάθησα να σκέφτομαι ότι ο άνθρωπος αυτός που έχασα, έζησε μια γεμάτη ζωή και πρέπει να ακολουθήσω το παράδειγμά του», δήλωσε η γνωστή ηθοποιός.

Όταν δε η συζήτηση πήγε στον πρόσφατο θάνατο του αδερφού της η Ηλιάνα Μαυρομάτη εξήγησε ότι «ο αδελφός μου έφυγε από τη ζωή με μια ίωση που έφερε μια πνευμονία. Η απώλεια είναι κάτι που δυσκολεύεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος να συνειδητοποιήσει, να το καταλάβει και να το χωρέσει».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA