Μενού
rowling
Google
  • Α-
  • Α+

Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη. Η J.K. Rowling καταφέρεται εναντίον της τρανς κοινότητας, με κάθε ευκαιρία που της δίνεται, κυρίως στο Twitter. Το αποκορύφωμα ήταν όταν έφτιαξε κέντρο βοήθειας για κακοποιημένες γυναίκες, αποκλείοντας τις τρανς. 

Ένα αμερικάνικο μουσείο Ποπ Κουλτούρας στο Σιάτλ, δεν είναι καθόλου οκ με τη ρητορική μίσους της συγγραφέως των βιβλίων Χάρι Πότερ, και το έκανε αρκετά ξεκάθαρο όταν αποφάσισε να αφαιρέσει το όνομα και τα στοιχεία της από τις εκθέσεις, κρατώντας όμως ακόμα αναμνηστικά και φιγούρες από το ορόσημο της ποπ κουλτούρας.

Ένα μουσείο που έχει διευθυντή ένα τρανς άτομο, όπως ο Chris Moore, θα προχωρούσε με βεβαιότητα σε μία τέτοια κίνηση. «Στον κόσμο του Χάρι Πότερ, υπάρχει κάποιος που δεν έχει καρδιά και ρουφάει τη χαρά, και δεν είναι Παράφρων. Θα θέλαμε πολύ να ακολουθήσουμε τη συμβουλή του Ίντερνετ και να θεωρήσουμε ότι αυτά τα βιβλία πια δεν έχουν συγγραφέα, αλλά η συγκεκριμένη συγγραφέας μιλά με πολύ μίσος για να την αγνοήσουμε». Ουπς!

«Για την ώρα, οι έφοροι του Μουσείου μας αποφάσισαν να αφαιρέσουν κάθε αναφορά στη Rowling. Δεν είναι σε καμία περίπτωση η τέλεια λύση, αλλά είναι αυτό που μπορούμε να κάνουμε βραχυπρόθεσμα μέχρι να σκεφτούμε μία πιο μακροπρόθεσμη λύση».

Να πούμε βέβαια ότι ο αποκλεισμός της Rowling δεν είναι συχνό φαινόμενο, αλλά συμβαίνει. Ένα τρανταχτό παράδειγμα ήταν η απουσία της από το μεγάλο reunion του cast, για να γιορτάσουν τα 25 χρόνια από την πρώτη ταινία Χάρι Πότερ. Αυτό λέει πολλά και ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA