Μενού
  • Α-
  • Α+

Αξιόλογη πτώση σημειώνεται στην τουριστική κίνηση στις «ναυαρχίδες» του ελληνικού τουρισμού. Μύκονος και Σαντορίνη σημειώνουν πτώση μετά και τις εξωφρενικές τιμές που ζητούν σε πολλές περιπτώσεις από τους ταξιδιώτες. 

Τα στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό παρουσίασε το MEGA στην εκπομπή Live News. Ο Νίκος Ευαγγελάτος, κάνοντας την εισαγωγή για την τουριστική κίνηση προχώρησε σε μία δήλωση που ομολογουμένως δεν περιμέναμε... 

«Ζουν όλο τον χειμώνα για να έρθουν το καλοκαίρι στην Ελλάδα»

Ο παρουσιαστής της εκπομπής υποστήριξε πως οι ξένοι έχουν... λαχτάρα για διακοπές στην Ελλάδα υποστηρίζοντας πως ζουν όλο τον χειμώνα για να έρθουν το καλοκαίρι στη χώρα μας. 

Η πτώση στην τουριστική κίνηση 

Στη Σαντορίνη, τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η κίνηση στις πτήσεις είναι μειωμένη κατά 22% σε σχέση με το 2019. Ανάλογη πτώση και στη Μύκονο, με την κατάσταση να αλλάζει άρδην στα νησιά που έκαναν και κάνουν πρωταθλητισμό στην ακρίβεια σε διαμονή, διασκέδαση και εστίαση.

«Πτώση της κίνησης 20% στη Μύκονο. Το καλοκαίρι του 2023 δε φαίνεται να είναι αυτό που αναμενόταν για την τουριστική αγορά της Μυκόνου», σημειώνουν ΜΜΕ του νησιού, συμπληρώνοντας: «Καθώς τελευταία, μεταξύ των τουριστών υψηλών βαλαντίων, κυριαρχεί το κριτήριο value for money, επικρατεί η άποψη ότι ειδικά η Μύκονος και κατά δεύτερο λόγο η Σαντορίνη, επιχειρούν να εκμεταλλευτούν το εκρηκτικό τουριστικό momentum της χώρας».

Τα νησιά βρίσκονται αντιμέτωπα με την κατάσταση που τα ίδια δημιούργησαν, λένε οι ειδικοί. Ανεβάζοντας εξωφρενικά τις τιμές, απαγόρεψαν στους Έλληνες να τα επισκέπτονται και έγιναν προορισμός αποκλειστικά για ξένους, μόνο που και οι ξένοι δε μοιάζουν πια διατεθειμένοι να πληρώνουν εξωφρενικά ποσά.

«Η πτώση φυσικά οφείλεται και στο γεγονός ότι τα δύο αυτά νησιά, που αποτελούν το βαρύ πυροβολικό του ελληνικού high-luxury τουρισμού, έχουν προ πολλού γίνει απαγορευμένοι τόποι για τους Έλληνες τουρίστες, οι οποίοι δεν είναι εκεί για να καλύψουν το κενό της κίνησης αφού επιλέγουν άλλους ελληνικούς ή και ξένους φθηνότερους προορισμούς», αναφέρουν ΜΜΕ.

Εκτός κοινωνικού τουρισμού Μύκονος και Σαντορίνη

Είναι χαρακτηριστικό της αυτοπεποίθησης που νιώθανε οι τουριστικοί επιχειρηματίες, πως στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που ήδη τρέχει, ούτε από τη Μύκονο ούτε από τη Σαντορίνη υπάρχει προσφορά καταλυμάτων.

Κουλούρια και χοροί στη Θεσσαλονίκη

Για την ιστορία, τα δημοσιεύματα για την πτώση της τουριστικής κίνησης έρχονται μετά τις εικόνες που καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη και έκαναν τον γύρο του διαδικτύου όπου υποδέχτηκαν τουρίστες με κουλούρια και συρτάκι

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.