Μενού
limani thessaloniki
Κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Υπό τους ήχους τραγουδιών που χόρεψαν τα μέλη της Ακαδημίας Ζεϊμπέκικου, με κουλούρια και μπουγάτσες Θεσσαλονίκης, υποδέχτηκαν τους τουρίστες κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι. 

Το Europa 2 με 500 επιβάτες «έδεσε» στον νέο επιβατικό σταθμό της ανακαινισμένης αποθήκης 8 του λιμανιού. Επίσης στον ΟΛΘ «έδεσε» και δεύτερο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο, το Celestyal Crystal, της εταιρείας Celestyal Cruises, με 600 επιβάτες, σύμφωνα με το grtimes.gr.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που το λιμάνι υποδέχεται δύο μεγάλα κρουαζιερόπλοια. Τους τουρίστες υποδέχτηκαν η διοίκηση της ΟΛΘ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου. 

Για μια πολύ μεγάλη ημέρα, έκανε λόγο ο κ. Λιάγκος, τονίζοντας ότι «για πρώτη φορά ταυτόχρονα υποδεχόμαστε δυο κρουαζιερόπλοια σε δυο διαφορετικούς επιβατικούς σταθμούς. Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της αύξησης της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη, σήμερα όπως βλέπετε εγκαινιάσαμε τον ανακαινισμένο επιβατικό σταθμό» (σ.σ. Αποθήκη 8 του ΟΛΘ).

Η κρουαζιέρα, πρόσθεσε ο κ. Λιάγκος, είναι ένα προϊόν το οποίο συνεχώς αναπτύσσεται και επισήμανε ότι σύμφωνα με σχετική πρόσφατη έρευνα, το 92% των επιβατών κρουαζιέρας συστήνει σε άλλους μετά τη Θεσσαλονίκη, κάτι που όπως πρόσθεσε δείχνει από μόνο του την αύξηση η οποία θα επέλθει κατά την άποψή του τα επόμενα χρόνια.

«Γίνεται μια πολύ καλή, όχι αρχή αλλά συνέχεια», τόνισε από την πλευρά της η Βούλα Πατουλίδου, επισημαίνοντας την αγαστή συνεργασία όλων των φορέων χάρη στην οποία μπορούν πλέον να ελλιμενιστούν δυο πολύ μεγάλα κρουαζιερόπλοια ταυτόχρονα στον ΟΛΘ.

Στη συνέχεια ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, υπογράμμισε ότι η εικόνα ενός κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της πόλης είναι κάτι το συνηθισμένο αλλά το να έχουμε δυο μαζί είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά αλλά πλέον δεν πρέπει να μας εκπλήσσει όλη αυτή η επιτυχία της πόλης, χάρη στη συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της ΟΛΘ Α.Ε., όπως και ότι φέτος αναμένονται περί τους 70.000 επιβάτες κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη και ότι «η Θεσσαλονίκη έχει μπει στον χάρτη της επισκεψιμότητας από παντού, από όλα τα μέρη του κόσμου».

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.