Μενού
  • Α-
  • Α+

Ημέρα πένθους για το δημοτικό τραγούδι, είναι η σημερινή (17/7), καθώς η μεγάλη τραγουδίστρια του δημοτικού τραγουδιού, Φιλιώ Πυργάκη έχασε την πολύχρονη μάχη που έδινε με τον καρκίνο. Η αρχόντισσα του πανηγυριού «έφυγε» σε ηλικία 82 ετών αφήνοντας πιο φτωχό τον χώρο της παραδοσιακής μουσικής.

Διαβάστε ακόμη: Πέθανε η τραγουδίστρια του δημοτικού τραγουδιού Φιλιώ Πυργάκη

Γνωστοί καλλιτέχνες αποχαιρετούν την Φιλιώ Πυργάκη με αναρτήσεις τους στα social media, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους. Ακόμα αναφέρουν πως από σήμερα το δημοτικό τραγούδι είναι πιο φτωχό καθώς μια από τις μεγαλύτερες φωνές του σίγησε για πάντα.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGiorgosVelissaris%2Fposts%2F356156829213156&show_text=true&width=500

Ποια ήταν η Φιλιώ Πυργάκη

Η Φιλιώ Πυργάκη γεννήθηκε στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας το 1939 και συνέδεσε άρρηκτα το όνομά της με την παραδοσιακή μουσική, καθώς ξεκίνησε να τραγουδά σε γλέντια και πανηγύρια όντας ακόμα παιδί. Υπολογίζεται ότι έχει κυκλοφορήσει πάνω από 200 διαφορετικούς δίσκους όλων των μορφών.

Ύστερα από ένα ατύχημα που είχε μετακόμισε στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκε στη δισκογραφική εταιρία Columbia, με την οποία κυκλοφόρησε πολλούς δίσκους 45 στροφών. Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε το 1967 και λεγόταν «Βαρέθηκα τα νιάτα μου», με μουσική και στίχους του Κώστα Κοντογιώργη, ο οποίος την είχε εντάξει στην ορχήστρα του. Αργότερα, αναγνωρίστηκε στον χώρο του Δημοτικού τραγουδιού και παράλληλα συνεργάστηκε με μεγάλους και σπουδαίους μουσικούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA