Μενού
  • Α-
  • Α+

«Αυτό που με κάνει να συνεχίζει να τραγουδάω είναι σαν ψυχική ανάγκη να τα πω, να τα βγάλω από μέσα μου, σαν εξομολόγηση», είχε δηλώσει ο Χρήστος Κυριαζής, στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη τον Ιανουάριο του 2020 στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» της Ζήνας Κουτσελίνη στο Star.

Διαβάστε ακόμη: Χρήστος Κυριαζής: Όταν σάρωνε με το «Έχω κλάψει» για τα μάτια της Βάνας Μπάρμπα

«Στα 45 μου χρόνια ήρθε μια επιτυχία και μετά μπήκα σε ένα τρέξιμο που δεν προλάβαινα να πάω μια βόλτα στη Δραπετσώνα που μου αρέσει. Για μένα ο Πειραιάς και το λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης. Έχω γράψει άπειρα τραγούδια εκεί και συγκεκριμένα, ένα από τα πολύ γνωστά και αγαπημένα μου τραγούδια, το "Βράδυ Σαββάτου"», είχε πει τότε ο Χρήστος Κυριαζής.

Η επιτυχία και οι κατακτήσεις του Χρήστου Κυριαζή

Η τεράστια επιτυχία που γνώρισε ο Χρήστος Κυριαζής δεν τον άλλαξε στο παραμικρό γιατί όπως εξήγησε στην ίδια συνέντευξη και στον Χάρη Λεμπιδάκη, ο ίδιος είχε «βάσεις και δεν ήταν τα μυαλά του στον αέρα».

Μάλιστα, με μεγάλη δόση αυτοσαρκασμού είχε παραδεχτεί πως δεν χρειαζόταν την επιτυχία για να έχει περισσότερες κατακτήσεις στο ωραίο φύλο αφού «από μικρός ήταν καλά τα πράγματα. Μου αρέσαν τα κορίτσια. Χωρίς τις γυναίκες, δε θα είχαμε τα τραγούδια», εξομολογήθηκε τότε.

Η πορεία του στο τραγούδι ξεκίνησε σε ηλικία 8 ετών όταν ο αδερφός του έφερε μια κιθάρα στο σπίτι και εκείνος άρχισε να τη γρατζουνάει. «Έχω λόξα με τις κιθάρες. Είναι τα κορίτσια μου», παραδέχτηκε.

Η τελευταία του δουλειά σε νυχτερινό κέντρο

Πάντως, παρά την πολυετή πετυχημένη καριέρα του στο τραγούδι, δεν ξεπέρασε ποτέ το τρακ που ένιωθε πριν ανεβεί στη σκηνή. Ακόμα και τη σεζόν 2019-2020 όταν εμφανιζόταν με τη Νατάσα Θεοδωρίδου και τον Πέτρο Ιακωβίδη στο Teatro, έκανε την προσευχή του πριν βγει στη σκηνή, ενώ στα παρασκήνια πάντα τον εμψύχωνε η Νατάσα Θεοδωρίδου:

«Το ωραίο είναι πως πριν να βγω στη σκηνή, έχω άγχος. Εμένα μου αρέσει το στούντιο και όχι το live. Στο live έχω πολύ τρακ και στα παρασκήνια η Νατάσα Θεοδωρίδου με εμψυχώνει και με κάνει και χαμογελάω. Πιο καλό είναι πριν να ξεκινήσω να κάνω μια νοερή προσευχή και να πάρω ανάσες γιατί την ώρα που ανοίγει η πόρτα για να βγω είναι δύσκολο. Πότε θα το ξεπεράσω Θεέ μου».

Το «μου θυμίζεις τη μάνα μου» τον συντρόφευε πάντα

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το τραγούδι- φάντασμα πάνω από τον Χρήστο Κυριαζή είναι το "μου θυμίζεις τη μάνα μου" γιατί πήρα πάρα πολλή, πήρα απίστευτη αγάπη από τη μάνα μου. Ήμουν πάρα πολύ άτακτο παιδί. Είχα πολύ χαρούμενα παιδικά χρόνια».

«Τα πολλά σκοτάδια άρχισαν με τους έρωτες» στους οποίους δινόταν ολοκληρωτικά. «Κατάλαβα ότι όταν είμαι ερωτευμένος, χάνω τον εαυτό μου, δεν είμαι εγώ. Είμαι αυτό που θέλει ο άλλος. Τότε αρχίζει και υπερέχει πιο πολύ ο άλλος, αυτό που ερωτεύεσαι», είχε δηλώσει για τις γυναίκες που αγάπησε.

Η αγάπη για τη δουλειά του, βέβαια, όπως καταλαβαίνουμε, ήταν εξίσου δυνατή αφού σε ερώτηση εάν το τραγούδι έχει ημερομηνία λήξης, χωρίς δισταγμό ο Χρήστος Κυριαζής απάντησε θετικά και αυτή θα είναι όταν φύγει από τη ζωή: «όταν κλείσω τα μάτια μου, αυτή θα είναι η ημερομηνία λήξης για τη δουλειά μου. Με μια κιθάρα θα είμαι πάντα», είπε χαρακτηριστικά και η ζωή τον επαλήθευσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA