Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ώρα του Final Four της Euroleague έφτασε. Στις 19:00 ο Ολυμπιακός θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εφές, με έπαθλο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν στο μεγάλο ραντεβού για πρώτη φορά από το 2017 με μοναδικό στόχο να επιστρέψει και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης, εκεί που βρέθηκε τελευταία φορά το 2013.

Διαβάστε ακόμη: Ολυμπιακός: Προπονητής της σεζόν ο Μπαρτζώκας, κορυφαίο καλάθι του Σλούκα με Εφές

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες δύο φορές στη φετινή σεζόν, στην κανονική περίοδο, με τις νίκες να είναι μοιρασμένες. Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι της σεζόν η Εφές επικράτησε στην Κωνσταντινούπολη με 88-69 ενώ στην αναμέτρηση στο ΣΕΦ οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη με 87-85.

"Πρέπει απλώς να επικεντρωθούμε σε εμάς, να παίξουμε με αυτοπεποίθηση, για τις φανέλες μας, για την πόλη μας, τον Πειραιά. Για την ομάδα μας. Και για να απολαύσουμε τη στιγμή. Δεν χρειάζεται να υπερβάλλουμε σε τίποτα, απλά πρέπει να απολαύσουμε τη στιγμή... Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό πια. Κοιτάξτε δεξιά και αριστερά. Κάποιοι δεν τα έχουν ζήσει όλα αυτά και αυτό είναι την πρώτη τους φορά. Ξαφνικά είναι στο επίκεντρο. Θέλουμε να κάνουμε ό,τι κάνουμε όλη τη χρονιά και αν έχουμε 1-2 παίκτες σε καλή μέρα, ακόμα καλύτερα» σχολίασε για τη σημερινή αναμέτρηση στο Βελιγράδι, ο -προπονητής της χρονιάς στην Euroleague- Γιώργος Μπαρτζώκας.

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Εφές, Εργκίν Αταμάν, σχολίασε μεταξύ άλλων για τον Ολυμπιακό: «Είναι μια πολύ καλά προπονημένη και οργανωμένη ομάδα. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για εμάς θα είναι σημαντικό να βελτιώσουμε τον ρυθμό παιχνιδιού και να βρούμε καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο. Στο Final Four, είναι δύσκολο να ξεκινήσεις αμέσως με ρυθμό. Στην αρχή, η άμυνά μας θα είναι σημαντική, αλλά το παιχνίδι μας είναι να πιέζουμε το ρυθμό, να τρέχουμε. Και όσο περνούν τα λεπτά, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε αυτό».

Η αναμέτρηση στη Stark Arena του Βελιγραδίου αρχίζει στις 19:00 και στην Ελλάδα θα μεταδοθεί από το Novasports Prime.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA