Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ολυμπιακός δίνει το «παρών» σε Final 4 της Euroleague ύστερα από τέσσερα χρόνια κι ευελπιστεί να κατακτήσει το τέταρτο τρόπαιο του στη διοργάνωση. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν την Εφές στον πρώτο ημιτελικό ενώ στον δεύτερο θα κονταροχτυπηθούν οι ισπανικές Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Σε ό,τι αφορά στους διακριθέντες της σεζόν, μετά τον Σάσα Βεζένκοφ που συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα της χρονιάς κι ο Κώστας Σλούκας στην δεύτερη πεντάδα, ο ηγέτης του Ολυμπιακού κατέκτησε το βραβείο της καλύτερης στιγμής της κανονικής διάρκειας της σεζόν, η οποία ήταν το νικητήριο καλάθι του σε «νεκρό» χρόνο στη νίκη των Πειραιωτών επί της Εφές στο ΣΕΦ.

Ο «αρχιτέκτονας» του φετινού Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας κατέκτησε το βραβείο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς για δεύτερη φορά στην καριέρα του (2013 η πρώτη, επίσης με την ΚΑΕ Ολυμπιακός) και «ισοφάρισε» τον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος έχει πάρει τον ατομικό τίτλο επίσης δύο φορές. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έλαβε το βραβείο που έχει πάρει το όνομά του από τον θρυλικό Αλεξάντερ Γκομέλσκι, ωστόσο η σημειολογία της παράδοσης του τροπαίου στα χέρια του Μπαρτζώκα, ήταν ιδιαίτερη. Τη βράβευση έκανε η σύζυγος του αξέχαστου Ντούσαν Ιβκοβιτς, Νένα.

«Είναι συναισθηματική στιγμή για εμένα. Και σημαντική τιμή, γιατί υπάρχουν εξαιρετικοί προπονητές στη EuroLeague. Ευχαριστώ τον οργανισμό του Ολυμπιακού, τους συνεργάτες μου, τους παίκτες που με βοήθησαν να φτάσω εδώ. Είναι τιμή που λαμβάνω αυτό το βραβείο από τους συναδέλφους μου, προπονητές», είπε ο Μπαρτζώκας.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Magic moment της σεζόν το τρίποντο νίκης Σλούκα με Εφές

Σ' ένα ματς στο οποίο έσπασαν καρδιές, ο Ολυμπιακός λύγισε την κάτοχο του τροπαίου κι αυριανή αντίπαλό του, την Εφές, επικρατώντας με 87-85. Ο Κώστας Σλούκας με το αλήστου μνήμης τρίποντο στην εκπνοή του αγώνα με την τουρκική ομάδα, ήταν εκείνος που είπε την τελευταία κουβέντα για λογαριασμό των Πειραιωτών και η Euroleague για τη συγκεκριμένη φάση του έδωσε το βραβείο για τη magic moment της σεζόν. Ο διεθνής γκαρντ έβαλε στη συλλογή άλλο ένα ατομικό βραβείο, το οποίο παρέλαβε από τον πρώην παίκτη της Εφές και της Μπάγερν, Ντούσκο Σαβάνοβιτς.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

EUROLEAGUE - FINAL 4 (ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ 2022)

STARK ARENA (18.000 θέσεις)

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

19:00  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Αναντολού Εφές (Τουρκία)

22:00  Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Σάββατο, 21 Μαΐου 2022

17:00  «Μικρός» Τελικός 

20:00   Τελικός

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA