Μενού
  • Α-
  • Α+

Με ένα φοβερό και τρομερό Στεφ Κάρι, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς «άλωσαν» το «TD Garden» επικρατώντας των Μπόστον Σέλτικς με 107-97 και ισοφάρισαν σε 2-2 τη σειρά των NBA Finalsτα ξημερώματα του Σαββάτου (11/6). Πλέον οι «πολεμιστές» επιστρέφουν στην Καλιφόρνια έχοντας ξανά στις αποσκευές τους το πλεονέκτημα έδρας.

Σε ένα κλειστό ματς, με κάμποσες ισοπαλίες και άλλες τόσες εναλλαγές στο σκορ, οι Γουόριορς επικράτησαν των Σέλτικς έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Στεφ Κάρι, ο οποίος σκόραρε 43 πόντους (14/26 σουτ), μάζεψε 10 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ. Τρομερή εμφάνιση και ο Γουίγκινς με 17 πόντους και 16 ριμπάουντ, 18 πόντους προσέθεσε ο Τόμπσον και 14 ο Πουλ. «Κρυφός» παράγοντας ο Λούνεϊ με 6 πόντους 11 ριμπάουντ.

Από την πλευρά των Σέλτικς που έχασαν την ευκαιρία του 3-1 και του τριπλού... match ball για το βαρύτιμο δαχτυλίδι του πρωταθλητή του ΝΒΑ, στους 23 πόντους σταμάτησε ο Τέιτουμ με 11 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 μπλοκ, από κοντά ο Μπράουν με 21 και οι Σμαρτ - Γουάιτ από 18 και 16 αντίστοιχα.

«Επιτέλους καταλάβαμε στην τέταρτη περίοδο, ότι μπορούμε να βάλουμε μερικά καλά σουτ και να εκτελέσουμε καλά το σχέδιο μας. Είναι τρελό, γιατί εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε λίγο καλύτερα. Αλλά το να νικήσουμε εκτός έδρας και να ανακτήσουμε το πλεονέκτημα έδρας, είναι τεράστιο για αυτήν την ομάδα», σχολίασε με νόημα ο Κάρι, μετά το τέλος του αγώνα.

«Αυτό που έκανε, ήταν απλά εκθαμβωτικό. Η Βοστώνη έχει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Ποτέ δεν ήταν τόσο δυνατή σωματικά. Αυτό του επιτρέπει να κάνει αυτό που κάνει», πρόσθεσε ο προπονητής του, Στιβ Κερ.

NBA Finals: Η σειρά των τελικών

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA