Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός στον πρώτο τελικό της Basket League, επικρατώντας πιο εύκολα απ‘ ότι δείχνει το τελικό 74-61 του Παναθηναϊκού και έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή. Οι «ερυθρόλευκοι» με μεγάλο όπλο την άμυνά τους είχαν ρυθμό και στις δύο πλευρές του παρκέ, απενεργοποίησαν βασικά όπλα των «πρασίνων» και ανοίγοντας τη διαφορά από το ξεκίνημα έφτασαν στη νίκη και στο 1-0 στη σειρά των τελικών.

Διαβάστε ακόμη: Super League: Προβάδισμα παραμονής στη Λαμία που κέρδισε με 2-1 την Λαμία

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση από το ξεκίνημα, παίζοντας άμυνα με αλλαγές έκλεισαν το δρόμο προς το καλάθι στους αντιπάλους τους και παράλληλα βρήκαν σκορ στο ανοικτό γήπεδο. Αποτέλεσμα ήταν η διαφορά να ανέβει γρήγορα σε διψήφια επίπεδα και το δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί με το εντυπωσιακό 23-4. Ο Παναθηναϊκός με τον Νέντοβιτς εκτός ρυθμού (0/8 σουτ στο πρώτο μέρος) και χάνοντας κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ, έβρισκε σκορ μόνο με τον Παπαπέτρου, σε αντίθεση με τους «ερυθρόλευκους» που σούταραν με πάνω από 50% εντός παιδιάς και συντηρώντας το προβάδισμά τους πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα 18 πόντων (38-20).

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στην τρίτη περίοδο με τον Ολυμπιακό να φτάνει ακόμη και στο +23 (45-22) στα μέσα του δεκαλέπτου. Ο Οκάρο Γουάιτ παρότι ήταν φορτωμένος με φάουλ έδωσε λύσεις στο επιθετικό κομμάτι του Παναθηναϊκού που ενώ παράλληλα η άμυνα των φιλοξενούμενων προσπάθησε να σταματήσει τον ρυθμό του Ολυμπιακού. Στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου ο Νέντοβιτς ευστόχησε για πρώτη φορά στο 10ο σουτ που επιχείρησε με τον Παναθηναϊκό να μειώνει σε 55-42 καλύπτοντας μία διαφορά 10 πόντων σε περίπου έξι αγωνιστικά λεπτά. Τα μακρινά σουτ του Ολυμπιακού αλλά και η κυριαρχία του στο ζωγραφιστό τον διατήρησαν σε απόσταση ασφαλείας. Οι «ερυθρόλευκοι» παρότι στερήθηκαν τον ΜακΚίσικ στο δεύτερο μέρος λόγω τραυματισμού, είχαν περισσότερες λύσεις από τον πάγκο τους σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους. Στο φινάλε ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά ως και το τελικό 74-61.

Η αναμέτρηση άρχισε με καθυστέρηση λόγω βεβαρυμμένης ατμόσφαιρας από δακρυγόνα που έπεσαν έξω από το γήπεδο. Το επόμενο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για την Τρίτη, 14 Ιουνίου, στις 21:00 στο ΟΑΚΑ.

 

Τα δεκάλεπτα: 23-4, 38-20, 55-48, 74-61.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 2, Ντόρσεϊ 6 (1), Φολ 14 (10 ριμπ.), Βεζένκοφ 12 (1τρ., 10 ριμπ.), Παπανικολάου 8 (2), Λούντζης, Λαρεντζάκης 7 (1), Σλούκας 16 (4), Μάρτιν 4, Πρίντεζης, Ζαν Σαρλ, ΜακΚίσικ 5 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βόβορας): Σίβα 5 (1), Παπαγιάννης 6, Παπαπέτρου 13 (3), Κασελάκης 2, Νέντοβιτς 9 (4/15 σουτ), Μέικον, Μποχωρίδης, Γουάιτ 13 (3), Εβανς 11 (2τρ., 11 ριμπ.), Σαντ Ρος 2.  

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA