ΜΠΑΣΚΕΤ
21/06/2022 13:41

Βαγγέλης Λιόλιος: Καταθέτει μήνυση στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο - Τι ανέφερε για αδειοδότηση και καταγγελίες ΑΕΚ

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ανακοίνωσε πως κατέθεσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος - Τέλος η διαδικασία αδειοδότησης για την Basket League - Τι θα γίνει με τις ομάδες που δεν έλαβαν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Βαγγέλης Λιόλιος: Καταθέτει μήνυση στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο - Τι ανέφερε για αδειοδότηση και καταγγελίες ΑΕΚ
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα, Τρίτη (21/6) ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, στην οποία -μεταξύ άλλων- ανακοίνωσε πως έχει καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Συγκεκριμένα, ο κ. Λιόλιος, αναφερόμενος στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τα όσα του καταμαρτυρεί σε αναρτήσεις του, σημείωσε πως δεν τον ενδιαφέρουν όσα είπε ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια ανέφερε πως ο πρόεδρος της ΕΟΚ είναι θεσμός και δεν τον αγγίζουν ποτέ, προσθέτοντας πως έχει καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του κ. Γιαννακόπουλου.

Διαβάστε ακόμη: Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Εντονη αντίδραση και επίσκεψη στα γραφεία του Βαγγέλη Λιόλιου

Αναλυτικά, αναφορικά με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο Βαγγέλης Λιόλιος δήλωσε: «Υπήρξε μια απίστευτη ανακοίνωση από τον κύριο Γιαννακόπουλο, ο οποίος καταφερόταν με απίστευτες καταγγελίες προς τον πρόεδρο της ΕΟΚ. Είχα δεχθεί από το ίδιο πρόσωπο στο παρελθόν τις ίδιες καταγγελίες. Δεν με ενδιαφέρει. Δεν απάντησα ποτέ σε τίποτα, ο κύριος Γιαννακόπουλος είχε καταφερθεί εναντίον μου προεκλογικά, όμως δεν με πείραξε. Όσο και να γράφουν για μένα, δεν με ενδιαφέρει. Το ελληνικό μπάσκετ ως εικόνα ήταν σαν αυτό εδώ το τραπέζι. Ήταν η ΕΟΚ, ο ΕΣΑΚΕ, οι δημοσιογράφοι, οι διαιτητές, oι μάνατζερ. Πήρα μια απόφαση, για να αλλάξεις το ελληνικό μπάσκετ, πρέπει να σπάσεις το.. τραπέζι. Είναι πολύ διαφορετικό να καταφέρεται κατά του προέδρου της ΕΟΚ. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, είναι θεσμός. Τον θεσμό δεν τον αγγίζουν ποτέ.

Πήγα και κατέθεσα μήνυση κατά του κυρίου Γιαννακόπουλου. Ας πει ότι θέλει για μένα. Θα καταθέσω και αγωγή. Στο τέλος ένα πολύ μεγάλο ποσό θα μοιραστεί σε όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία, όταν εκδικαστεί. Ο Παναθηναϊκός είναι οργανισμός που έχει φέρει 6 Ευρωπαϊκά και πρέπει να ευχαριστούμε αυτούς τους οργανισμούς που υπάρχουν. Η Ομοσπονδία έχει ευθύνη να τους προστατέψει γιατί αυτό είναι το ελληνικό μπάσκετ. Αλλά να ξεχωρίσουμε τον οργανισμό του Παναθηναϊκού, από το φυσικό πρόσωπο. Δεν είμαι κατά του οργανισμού, αλλά του φυσικού προσώπου. Αν ξαναγίνει τέτοια αναφορά, η νομική υπηρεσία θα πράττει τα δέοντα κάθε φορά».

«Η αδειοδότηση έκλεισε – Προτεραιότητα στις 4 ομάδες για wild card»

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΟΚ χαρακτήρισε ως τελεσίδικη και μη ανατρέψιμη τη μη αδειοδότηση των ΑΕΚ, Αρη, Απόλλωνα Πάτρας και Λάρισας. Ανακοίνωσε ωστόσο διαδικασία wild cards, στην οποία οι συγκεκριμένες ομάδες θα έχουν προτεραιότητα. Μεταξύ άλλων, ο Βαγγέλης Λιόλιος ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου: «Η διαδικασία έχει τελειώσει και δεν μπορούν να γράφονται πράγματα που δεν ισχύουν. Όποιος αμφισβητεί την απόφαση, ας πάει μέχρι σήμερα το βράδυ στη δευτεροβάθμια επιτροπή μέχρι σήμερα το βράδυ. Να πάει και να πει “είχα πλήρη φάκελο και αυτοί οι κακοί με έκοψαν”. Θα ισχύσει ο νόμος. Από εδώ και πέρα ισχύει ο νόμος και όχι αυτοί. Από αύριο το πρωί συγκαλώ τον ΕΣΑΚΕ ως ΕΟΚ για να πάμε στη διαδικασία wild card. Στέλνω στην ΕΕΑ ποιες ομάδες δικαιούνται να ελεγχθούν για το νέο πρωτάθλημα, είναι οι οκτώ συν δύο που ανέβηκαν. Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται τους πάντες.

Η ΑΕΚ δεν είναι μια διοίκηση, είναι ιστορία ολόκληρη. Τη θέλουμε όμως σε ένα πλαίσιο σωστό και νόμιμο, όχι παράνομο. Θέλουμε τον Αρη, που είναι ο Αρης της καρδιάς μας που βλέπαμε τις Πέμπτες. Τον θέλουμε, θέλει τη βοήθειά μας και θα την έχει, όπως και η ΑΕΚ. Αλλά νόμιμα, όχι παράνομα. Δεν θα ανοίξουμε νέο κεφάλαιο παρανομίας. Θέλουμε τον Απόλλωνα, που είναι ιστορική επαρχιακή ομάδα και της πόλης μας, αλλά να αποδείξει και ο Απόλλωνας πως το θέλει. Θέλουμε και τη Λάρισα, που είναι η έκπληξη της χρονιάς και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Αλλά μέσα από νομιμότητα.

Η εισήγηση της ΕΟΚ είναι οι τέσσερις ομάδες αυτές να είναι σε προτεραιότητα wild card, αλλά με διαφάνεια. Να φαίνεται ότι μπορούν να ανταποκριθούν στα χρέη που έχουν, να τα διακανονίσουν και να μας το αποδείξουν. Όχι “θα βρω”, έτσι δεν γίνεται δουλειά σε επαγγελματική λίγκα. Στην υπόλοιπη Ευρώπη, αν τους λείπει ένα ευρώ από τα προαπαιτούμενα, δεν συμμετέχεις. Θέλουμε διαφάνεια στα πάντα. Η ομοσπονδία μεριμνά για όλες τις ομάδες».

«Περιμένουμε τις εξηγήσεις της ΚΑΕ ΑΕΚ»

Οσον αφορά τις καταγγελίες της ΚΑΕ ΑΕΚ περί «εγκληματικής οργάνωσης» στο μπάσκετ, ο κ. Λιόλιος απάντησε: «Πάμε τώρα στις καταγγελίες της ΑΕΚ που έκανε λόγω για εγκληματική οργάνωση. Αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αυτή η λέξη. Δεν είναι υπόνοιες, αλλά θέση. Εννοείται ότι πήγαμε όλες τις καταγγελίες της ΚΑΕ ΑΕΚ όπως και κάποιων δημοσιογράφων στον εισαγγελέα για άμεση διερεύνηση.

Με χαρά έμαθα ότι η ΑΕΚ πήγε στον εισαγγελέα. Εγώ περιμένω τους ισχυρισμούς για εγκληματική οργάνωση. Εννοείται πως έχουμε ζητήσει όλα τα στοιχεία για να τα καταθέσουμε στη ΓΓΑ στο ΕΠΑΘΛΑ και είναι υποχρεωμένη να μας τα δώσει, αλλιώς είναι ποινικό αδίκημα. Για να πέσει άπλετο φως για το ποιοι είναι αυτοί που συνθέτουν εγκληματική οργάνωση, αλλιώς έχουμε θέμα. Δεν μπορεί κάποιος να μιλάει και να θίγει έτσι το ελληνικό μπάσκετ.

Στην τελευταία συνέλευση της ΕΟΚ εγκρίθηκε με 97% να υπάρξει Επιτροπή Δεοντολογίας, όπου θα εγκαλούνται τέτοια πράγματα. Και φυσικά θα ζητήσουμε να πάρει θέση και η επιτροπή για να δούμε τι γίνεται. Να θυμάσαι ότι η ΕΟΚ είναι εδώ για να προστατεύει το ελληνικό μπάσκετ γιατί θέλει να το ενώσει, να ρίξει άπλετο φως στους πάντες και τρίτον, να κινείται βάσει των νόμων και των κανονισμών των υπουργικών αποφάσεων. Δεν κάνουμε αυτό που μας έρχεται, αλλά αυτό που επιτάσσει το βίντεο. Κλείνει και αυτό το θέμα και δεν θα αναφερθώ. Θα περιμένω τις εξελίξεις γιατί περιμένω το θέμα. Και σίγουρα περιμένουμε τις εξηγήσεις της ΚΑΕ ΑΕΚ που δεν έχουν έρθει αν και τις έχουμε ζητήσει. Αν και είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν».

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ ΕΟΚ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ