Μενού
  • Α-
  • Α+

Ακρως εντυπωσιακή ήταν η εικόνα της Εθνικής Ελλάδας στο πρώτο σημαντικό τεστ κόντρα στην Ισπανία στην πρώτη της φιλική αναμέτρηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει του Eurobasket. Δεν ήταν μόνο η νίκη με 86-70, αλλά τα βασικά στοιχεία που είχε στο παιχνίδι η γαλανόλευκη: Ταχύτητα, ομαδικότητα, δύναμη, αποφασιστικότητα. Και όλα αυτά, με τον Σλούκα και τον Παπαγιάννη να είναι εκτός μάχης, ενώ από την άλλη η Ισπανία δεν έδειξε να βρίσκεται στο επίπεδο που μας είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο τα φώτα συγκεντρώθηκαν πάνω στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος εκτός από το κορυφαίο αστέρι του ΝΒΑ, έδειξε και γιατί είναι... ο καλύτερος! Ο Giannis κατάφερε να πετύχει 31 πόντους σε 35 λεπτά αγώνα και να πάρει την Εθνική από το χέρι, όταν χρειάστηκε.

Διαβάστε ακόμη: Σερένα Γουίλιαμς: «Είμαι φρικτή στους αποχαιρετισμούς» - Ρίχνει αυλαία στην καριέρα της

Μπροστά σε 17.000 θεατές στο ΟΑΚΑ, μέσα στον... Αύγουστο, η εθνική εντυπωσίασε στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας της ενόψει του Ευρωμπάσκετ 2022, επικρατώντας της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Ισπανίας, με 86-70. "One man show" από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που σημείωσε double double, με 31 πόντους (7/10 βολές, 9/10 δίποντα, 2/3 τρίποντα), αλλά και 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 7 κερδισμένα φάουλ και 38 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, σε 20:33 λεπτά συμμετοχής. Η «επίσημη αγαπημένη» έπαιξε εξαιρετική άμυνα και με ομαδικότητα και ταχύτητα παρουσίασε υψηλό θέαμα, σε ένα παιχνίδι στο οποίο πάντως και οι δύο ομάδες είχαν σημαντικές απουσίες.

Δεν αγωνίστηκαν οι Κώστας Σλούκας και Γιώργος Παπαγιάννης λόγω τραυματισμού, ενώ οι Μωραϊτης και Κουζέλογλου έμειναν εκτός δωδεκάδας από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Δημήτρη Ιτούδη. Η Ισπανία παρατάχθηκε χωρίς τους Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Ρίκι Ρούμπιο, Ουσμάν Γκαρούμπα και Σέρχιο Γιουλ. Μήνυμα μαζί με την Unicef έστειλαν πριν από το τζάμπολ ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος και Χόρχε Γκαρμπαχόσα, καθώς και οι Μωραϊτης, Αλέξανδρος Αντετοκούνμπο: «Ειρήνη, για όλα τα παιδιά. Το μπάσκετ μπορεί να αλλάξει τον κόσμο».

Τον φιλικό αγώνα παρακολούθησε δια ζώσης από τις θέσεις VIP του ΟΑΚΑ ο πρόεδρος της ισπανικής Ομοσπονδίας Χόρχε Γκαρμπαχόσα, καθώς και οι Βασίλης Σπανούλης και Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Η εθνική αντιμετωπίζει την Πέμπτη (11/8, 20:30) επί ισπανικού εδάφους τους Ίβηρες, σε νέα φιλική αναμέτρηση, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων για το Ευρωμπάσκετ 2022. Ακολουθεί το τουρνουά «Ακρόπολις», από τις 17 έως τις 19 Αυγούστου, στο οποίο η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Πολωνία, Γεωργία και Τουρκία.

Τα δεκάλεπτα: 31-13, 50-35, 63-57, 86-70

ΕΛΛΑΔΑ (Δημήτρης Ιτούδης): Ντόρσεϊ 11 (1), Λαρεντζάκης 3 (1), Αγραβάνης 9 (2), Καλάθης 7 (1), Καλαϊτζάκης 4, Μποχωρίδης 2, Παπανικολάου 5, Παπαπέτρου 2, Γιάννης Αντετοκούνμπο 31 (2), Κώστας Αντετοκούνμπο 7, Κασελάκης 2, Θανάσης Αντετοκούνμπο 3.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Σέρτζιο Σκαριόλο): Γιούστα 2, Μπράουν 7 (1), Πραντίγια 10, Ρούντι Φερνάντεθ 3, Λόπεθ-Αροστέγι 4 (1), Χάιμε Φερνάντεθ 3 (1), Μπριθουέλα 8 (2), Κολόμ 3 (1), Σάιθ 8, Βίλι Ερνανγκόμεθ 15 , Σίμα 3, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ 4, Πάρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA