Μενού
  • Α-
  • Α+

Τίτλους τέλους στη θρυλική καριέρα της ετοιμάζεται να ρίξει η Σερένα Γουίλιαμς, καθώς μέσω ενός μηνύματος στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Αμερικανίδα τενίστρια, προανήγγειλε το τέλος της μυθικής πορείας της στα κορτς. Σε λίγες εβδομάδες κλείνει τα 41 και ακόμα γιορτάζει την πρώτη της νίκη μετά από 14 μήνες. Η αθλήτρια των 23 Grand Slam τίτλων στο μονό και άλλων 14 στο διπλό έχει διαγράψει μία ονειρεμένη καριέρα, αλλά όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στη Vogue: «Είμαι φρικτή στους αποχαιρετισμούς», στέλνοντας το μήνυμα για το... κρέμασμα της ρακέτας της!

Διαβάστε ακόμη: Zinedine Zidane: Η viral φωτογραφία με την οικογένειά του και το σχόλιο από τον Cristiano Ronaldo

 

 

Η πολύπειρη τενίστρια έφτασε στην πρώτη της νίκη στο απλό από τον Ιούνιο του 2021 και σε δηλώσεις της που ακολούθησαν άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε σύντομα να αποσυρθεί από το άθλημα. Η Σερένα κατατάσσεται πρώτη στις γυναίκες και δεύτερη όλων των εποχών πίσω από τον Ρότζερ Φέντερερ με 365 νίκες σε Grand Slam. Επόμενη στη λίστα η Μαρίνα Ναβρατίλοβα με 305 νίκες.

 

Πλέον, με ένα ποστ στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram αναφέρει ότι θα έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση. Συγκεκριμένα αναφέρει πως: «Ερχεται μια στιγμή στη ζωή που πρέπει να αποφασίσουμε να κινηθούμε προς μια διαφορετική κατεύθυνση. Εκείνη η στιγμή είναι πάντα δύσκολη όταν αγαπάς κάτι τόσο πολύ. Θεέ μου, μου αρέσει το τένις. Τώρα όμως, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Πρέπει να επικεντρωθώ στο να γίνω μαμά, στους πνευματικούς μου στόχους και τελικά να ανακαλύψω μια διαφορετική, αλλά απλά συναρπαστική Σερένα. Θα απολαύσω αυτές τις επόμενες εβδομάδες».

https://www.instagram.com/p/ChCgQH0rFbQ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

 

Επάνοδος με πρώτη νίκη μετά από 430 ημέρες

Στα 41 της, η κάτοχος 23 τίτλων Grand Slam προσπαθεί να επιστρέψει -έστω και προσωρινά- σε κανονικούς ρυθμούς στα κορτς. Μάλιστα, αγωνίστηκε στο Wimbledon, μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό που την κράτησε εκτός για έναν χρόνο. Στο Τορόντο, η Γουίλιαμς πανηγύρισε την πρώτη της νίκη, μετά από 430 ημέρες, καθώς στο πλαίσιο του πρώτου γύρου επικράτησε με 2-0 σετ (6-3, 6-4) της Ισπανίας, Νούρια Ντίαθ.

Η προηγούμενη νίκη της ήταν για τη φάση των «32» στο Roland Garros του 2021, όταν είχε επιβληθεί με 2-0 σετ (6-4, 6-4) της Ντανιέλε Κόλινς από τις ΗΠΑ. Έκτοτε, βέβαια, έδωσε μόλις τρία ματς, καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς.

Τα πρώτα χρόνια της καριέρα της

Η Γουίλιαμς γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου του 1981 στο Σάγκινο, του Μίσιγκαν. Οι γονείς της εγκαταστάθηκαν μαζί με τις 5 κόρες τους στο Λος Άντζελες. Τα παιδιά έκαναν σχολείο στο σπίτι. Σε ηλικία μόλις 4,5 ετών η Σερένα κέρδισε το πρώτο της τουρνουά. Ως την ηλικία των 10 ετών, είχε ήδη παίξει σε 49 τουρνουά και νικήσει σε 46 εξ αυτών. Το 1991 παρακολούθησε σχολή αντισφαίρισης και σε ηλικία 14 ετών, το Σεπτέμβριο του 1995 έγινε επαγγελματίας.

Η πορεία προς τη δόξα

Η νεαρή τενίστρια πέτυχε μεγάλες επιδόσεις την περίοδο 1996-1998. Έτσι, από το νούμερο 304 στη διεθνή κατάταξη των γυναικών, έφτασε στα τέλη του 1997 στο Νο 99. Την επόμενη χρονιά εισήλθε στην πρώτη εικοσάδα με τις καλύτερες αθλήτριες στον κόσμο. Το 1998 κατέκτησε τον τίτλο στο διπλό μικτό στο Wimbledon και στο Αμερικανικό Όπεν, με παρτενέρ το Μαξ Μίρνι. Στις 5 Απριλίου του 1999 έκανε την εμφάνισή της στη διεθνή κατάταξη με τις 10 καλύτερες αντισφαιρίστριες του κόσμου, στο Νο 9. Το 2002 αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση, την οποία έχασε τον Αύγουστο του 2003, από την Κιμ Κλάιστερς. Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2003 η μεγαλύτερη αδερφή της , Γετούντε Πράις, δολοφονήθηκε από ένοπλο στην περιοχή του Κόμπτον.

Έπειτα από τραυματισμούς, που την ανάγκασαν να μη συμμετέχει σε αρκετά Grand Slam, επέστρεψε στις νίκες το 2007 και το Σεπτέμβριο του 2008 κατέκτησε το Αμερικανικό Όπεν (μονό) με νίκη επί της Γελένα Γιάνκοβιτς, με 6-4, 7-5, ανακτώντας τον τίτλο του No. 1 στη διεθνή κατάταξη.[23] Το 2009 κατέκτησε και το Αυστραλιανό Όπεν στο απλό γυναικών, νικώντας στον τελικό την Ντινάρα Σάφινα. Στις 4 Ιουλίου του 2009 κέρδισε στον τελικό του Wimbledon την αδερφή της, Βένους, με 7-6 (3), 6-2 και κατέκτησε το τρόπαιο.Οι αδερφές Γουίλιαμς έφτασαν στον τελικό και του διπλού το 2009 , όπου νίκησαν τις Σαμάνθα Στότουρ και Ρένε Σταμπς, με 7-6(7-4), 6-4.

Κέρδισαν τον 9ο τίτλο Grand Slam στο διπλό στην καριέρα τους και για την Σερένα Γουίλιαμς ήταν ο δεύτερος συνεχής στο Wimbledon. Το Νοέμβριο του 2009 επέστρεψε στην πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.[25] Στις 30 Ιανουαρίου 2010 κατέκτησε ξανά το Αυστραλιανό Όπεν, με νίκη επί της Βελγίδας Ζυστίν Ενάν με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-2). Στην ίδια διοργάνωση κατέκτησε και τον τίτλο στο διπλό γυναικών, με παρτενέρ την αδερφή της, Βένους, επικρατώντας των Κάρα Μπλακ και Λίζελ Χούμπερ με 6-4, 6-3. Τον Ιούνιο του 2010 οι αδερφές Βίνους και Σερένα Γουίλιαμς κατέκτησαν το διπλό στο Ρολάν Γκαρός και τον 4ο συνεχόμενο Grand Slam τον τίτλο στο διπλό. Το δίδυμο επικράτησαν των Πέτσε και Σρεμπότνκι με 6-2, 6-3.Είναι μόλις το 3ο ζευγάρι όλων των εποχών που έχει κατακτήσει το διπλό και στα τέσσερα Grand Slam.

Το 2012 η Σερένα επέστρεψε στις νίκες, κατακτώντας το Wimbledon (απλό και διπλό), το Αμερικανικό Όπεν (απλό) και δύο χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (στο απλό και στο διπλό). Τον Ιανουάριο του 2015 η Σερένα κατέκτησε τον 6ο της τίτλο στο απλό του Αυστραλιανού Όπεν, επικρατώντας της Ρωσίδας Μαρία Σαράποβα στον τελικό που έγινε στις 31 Ιανουαρίου. Τον Ιούνιο του 2015 η Ουίλιαμς κέρδισε και το απλό του Ρολάν Γκαρός και τον επόμενο μήνα το απλό του Wimbledon , τίτλο που κατέκτησε και τον Ιούλιο του 2016.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA