Μενού
  • Α-
  • Α+

Συναγερμός τη νύκτα στη Νότια Εύβοια, καθώς ξέσπασε τα ξημερώματα φωτιά στην περιοχή και συγκεκριμένα στη δασική έκταση στον Φηγιά Καρύστου Ευβοίας. Νωρίς το πρωί της Δευτέρας δόθηκε και εντολή εκκένωσης των οικισμών Κοκίνη και Οικοδομικό Συνεταιρισμό Γιατρών καθώς οι φλόγες πλησιάζουν κοντά στα σπίτια.

Στο σημείο πνέουν πολύ δυνατοί άνεμοι που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την επιχείρηση της κατάσβεσης, καθώς υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα canadair. Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή στο Λιμενικό να βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε να χρειαστεί να μεταφέρει πολίτες από τις ακτές.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής και ομάδων εθελοντών και αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρων καθώς και από αέρος τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1429590670730223618?ref_src=twsrc^tfw

«Μιλάμε για ένα επικίνδυνο μέτωπο με πολύ δυνατό άνεμο, στον οικισμό Κοκίνης είναι κοντά σε σπίτια», δήλωσε πριν από λίγο στην ΕΡΤ, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, ο Φάνης Σπανός.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F312sar%2Fposts%2F3017022821898017&show_text=true&width=500
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA