Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Πότε ανοίγει το Taxisnet

Το ετήσιο ραντεβού με την Εφορία πλησιάζει για 6,5 εκατ. νοικοκυριά που θα κληθούν να υποβάλλουν και φέτος τις φορολογικές τους δηλώσεις - Ποιοι θα έχουν έκπτωση, τι θα γίνει με τα τεκμήρια

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας (πηγή: Eurokinissi)
Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας (πηγή: Eurokinissi)

Θέμα ημερών θεωρείται το άνοιγμα του Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Οι τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν δρομολογήσει ήδη τις τεχνικές εργασίες ώστε να ανοίξει σύντομα η σχετική πλατφόρμα.

Διαβάστε ακόμα: Έρχονται μείωση προκαταβολής φόρου και φοροελαφρύνσεις - Κατατέθηκε τροπολογία

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Open, η ηλεκτρονική πύλη για τις φορολογικές δηλώσεις αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στο διάστημα 20 - 22 Μαΐου 2021 και θα αφορά τα εισοδήματα του 2020. Δείτε το σχετικό βίντεο για τα τεκμήρια, τις αποδείξεις, τις δόσεις και την έκπτωση φόρου:

Να σημειώσουμε ότι το ετήσιο ραντεβού με την Εφορία αφορά 6,5 εκατ. νοικοκυριά στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το insider.gr, το έντυπο Ε1 υποβάλλουν υποχρεωτικά επτά κατηγορίες φορολογούμενων:   

1. Κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον έχει την κατοικία του στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ανεξάρτητα από το αν είναι εξαρτώμενο μέλος ή όχι και αποκτά πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.

2. Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν κάνει έναρξη εργασιών ατομικής επιχείρησης.

3. Οι κάτοικοι εξωτερικού είναι υπόχρεοι για υποβολή δήλωσης μόνο όταν αποκτούν πραγματικό εισόδημα φορολογούμενο με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. βάσει κλίμακας ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενο από πηγές Ελλάδος.

4. Ο γονέας ή το μέρος συμφώνου που ασκεί τη γονική μέριμνα για τα εισοδήματα των ανήλικων τέκνων.

5. Ο κηδεμόνας ή ο προσωρινός διαχειριστής ή ο σύνδικος πτώχευσης ή ο μεσεγγυούχος ή ο δικαστικός εκκαθαριστής για περιπτώσεις σχολάζουσας κληρονομιάς ή επιδικίας ή πτώχευσης ή μεσεγγύησης, ή δικαστικός εκκαθάρισης κληρονομιάς, αντίστοιχα.

6. Ο επίτροπος ή ο κηδεμόνας ή ο δικαστικός συμπαραστάτης, στις περιπτώσεις, αντίστοιχα, ανηλίκων ή αυτών που έχουν υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση.

7. Οι κληρονόμοι του φορολογουμένου για το συνολικό εισόδημά του μέχρι την ημέρα του θανάτου του.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#εφορία