Μενού
  • Α-
  • Α+

Αποφάσεις για ενίσχυση της στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, προκειμένου να απορροφηθούν οι αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο έχει λάβει η κυβέρνηση. Τα μέτρα θα ανακοινωθούν το πρωί στις 10 την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα. 

Διαβάστε ακόμη: Μέγαρο Μαξίμου: Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αύξηση των τιμών σε ρεύμα και φυσικό αέριο

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα εξής: 

  • Ηλεκτρικό ρεύμα: Επιδότηση 15 €/ μήνα αντί 9 € το μήνα  
  • Θέρμανση: Διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια - Επιδότηση 75% νοικοκυριών για πετρέλαιο-φυσικό αέριο  
  • Φυσικό αέριο: Και έκπτωση από λογαριασμούς  - Απορρόφηση 43% ανατιμήσεων για δικαιούχους θέρμανσης - Απορρόφηση 25% ανατιμήσεων για μη δικαιούχους θέρμανσης

Για τον προσδιορισμό των μέτρων στήριξης έγινε τηλεδιάσκεψη των αρμόδιων υπουργών, Χρήστου Σταϊκούρα και Κώστα Σκρέκα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την συμμετοχή και του Άκη Σκέρτσου. 

Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου επιβεβαίωσε το πρωί της Πέμπτης πως η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξηθεί η επιδότηση για την ενέργειαΜιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 και κληθείς να απαντήσει για τα σενάρια αύξηση του επιδόματος θέρμανσης είπε ότι «οι ανατιμήσεις είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και η κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να μην μείνει κανένας αβοήθητος».

«Δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να μείνει αδιάφορη απέναντι στο πρωτοφανές κύμα» είπε ο κ. Οικονόμου συμπληρώνοντας πως «μαζί με αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρχουν και σε άλλες κλάδους. Και στο φυσικό αέριο και όπου χρειαστεί. θα το δούμε το επόμενο διάστημα. Η οικονομία να πηγαίνει καλά»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA