ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
09/01/2022 18:22

Φορολογικές δηλώσεις: Νωρίτερα θα τις κάνουν οι εργαζόμενοι - Πότε θα ανοίξει το Taxisnet

Οι τρεις διμηνιαίες δόσεις που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία για την πληρωμή των φορολογικών δηλώσεων εξετάζεται να αυξηθούν σε 8 ή 10 μηνιαίες δόσεις - Πότε υπολογίζεται να ανοίξει το Taxisnet για να υποβάλουν οι εργαζόμενοι τις φορολογικές δηλώσεις

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Φορολογικές δηλώσεις: Νωρίτερα θα τις κάνουν οι εργαζόμενοι - Πότε θα ανοίξει το Taxisnet
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Οι φορολογικές δηλώσεις θα γίνουν νωρίτερα, όπως ανέφερε και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν συζητήσεις με την ΑΑΔΕ. «Βούληση όλων είναι οι φορολογικές δηλώσεις να ξεκινήσουν νωρίτερα, ώστε οι πολίτες να μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους περισσότερες δόσεις και να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι, όπως οι λογιστές, να καταθέσουν τις δηλώσεις χωρίς να "τρέχουν" μέχρι την τελευταία στιγμή», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Διαβάστε ακόμη: Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα - Οι δικαιούχοι

Πάντως, την τελευταία ημέρα του 2021 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, με την οποία καλούνται επιχειρήσεις και φορείς του Δημοσίου να υποβάλουν ηλεκτρονικά έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022 στην ΑΑΔΕ τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα, μερισμάτων για το φορολογικό έτος 2021.

Με βάση τις βεβαιώσεις αποδοχών θα εμφανιστούν προσυμπληρωμένα στη φορολογική δήλωση τα στοιχεία για τα εισοδήματα και τους φόρους που παρακρατήθηκαν και αναλογούν. Στόχος της ΑΑΔΕ είναι φέτος η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις να ανοίξει μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Οι τρεις διμηνιαίες δόσεις που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία για την πληρωμή των φορολογικών δηλώσεων εξετάζεται να αυξηθούν σε 8 ή 10 μηνιαίες δόσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΑΔΕ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΣΙΛΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ TAXISNET
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ