Μενού
  • Α-
  • Α+

Πρόγραμμα για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες του προγράμματος, λέγοντας ότι στόχος είναι η πλατφόρμα να τεθεί σε ισχύ στο πρώτο εξάμηνο του 2022

Διαβάστε ακόμηΕΝΦΙΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τα αποκαλυπτήρια - Πληρωμές σε 10 ή 12 δόσεις

Μιλώντας στο Open ο κ. Σκρέκας τόνισε πως «ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αντικατάστασης των παλιών ενεργοβόρων οικιακών συσκευών, οι οποίες και καταναλώνουν ρεύμα και δεν αποδίδουν αυτό που θα έπρεπε να αποδίδουν. Άρα δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Με αυτό τον τρόπο θα μειώσουμε το κόστος του λογαριασμού, θα προστατεύσουμε το περιβάλλον αλλά βέβαια και να έχει μία καλύτερη οικοσυσκευή. Το επόμενο διάστημα θα εξειδικευτεί το πρόγραμμα της επιδότησης των ηλεκτρικών συσκευών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας.

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Οι δικαιούχοι

«Θα υπάρξει συγκεκριμένος οδηγός, όπου θα μπορέσουν οι οικογένειες αν εμπίπτουν στην κατηγορία στην οποία θέλουν τελικά να ενταχθούν. Τα ψυγεία επίσης είναι συσκευές που δουλεύουν όλη την ημέρα. Ένα παλιό ψυγείο μπορεί να καταναλώνει πολύ ενέργεια και πάλι να μην παρέχει την ψύξη που χρειάζονται τα προϊόντα», εξήγησε.

Παράλληλα τόνισε πως «αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται ο οδηγός του προγράμματος. Θα μπουν κουζίνες, πλυντήρια και άλλες οικοσυσκευές που φαίνεται ότι είναι συσκευές που χρησιμοποιούνται πολύ και καταναλώνουν ενέργεια». «Είπαμε ότι δικαιούχοι θα είναι όλα τα νοικοκυριά. Θα υπάρχουν βέβαια κριτήρια προτεραιοποίησης και ιεράρχησης ώστε να υπάρχει μία σειρά», ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

«Οι δικαιούχοι θα είναι όλοι οι Έλληνες», επανέλαβε ο κ. Σκρέκας, προσθέτοντας πως η εξειδίκευση του προγράμματος για την επιδότηση των ηλεκτρικών συσκευών θα γίνει το επόμενο διάστημα. «Θέλουμε το πρόγραμμα να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο με το άνοιγμα της πλατφόρμας», ανέφερε, τονίζοντας πως θα είναι ένα πρόγραμμα στα πρότυπα του εξοικονομώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA