ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16/02/2022 06:50

Open Car: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την αναζήτηση πληροφοριών αυτοκινήτων

Στον «αέρα» βρίσκεται η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ opencar.services.gov.gr μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με οχήματα τα οποία διαθέτουν πινακίδες που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Open Car: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την αναζήτηση πληροφοριών αυτοκινήτων
(Πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Σε λειτουργία βρίσκεται πλέον η πλατφόρμα opencar.services.gov.gr η οποία παρέχει πληροφορίες για τα αυτοκίνητα. Οπως ανακοίνωσαν τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών και η ΑΑΔΕ η υπηρεσία Open Car τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία και μέσω αυτής οι πολίτες μπορούν να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με οχήματα τα οποία διαθέτουν πινακίδες που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη: Ανατιμήσεις σε δεκάδες προϊόντα: Μεγάλες αυξήσεις σε έναν χρόνο σε λάδι, λαχανικά, κρέας και ψωμί - Στα ύψη τα καύσιμα

Η υπηρεσία βρίσκεται στο gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις». Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να εισέλθουν στην υπηρεσία απευθείας, στο opencar.services.gov.gr.

Οι πληροφορίες στις οποίες έχει πρόσβαση ο χρήστης της υπηρεσίας είναι οι ακόλουθες:

  • αν το όχημα είναι σε κίνηση / ακινησία ή έχει κλαπεί
  • αν είναι ασφαλισμένο / ανασφάλιστο, καθώς και την ημερομηνία έναρξης και λήξης ασφάλισης και
  • το χρώμα, ο κατασκευαστής και ο τύπος του οχήματος.

Σημειώνεται ότι μέσω της υπηρεσίας Open Car δεν παρέχονται πληροφορίες για τα στοιχεία ταυτότητας των ιδιοκτητών ή κατόχων των οχημάτων, ούτε στοιχεία τυχόν οφειλών από τέλη κυκλοφορίας. Για την είσοδο στην πλατφόρμα δεν απαιτείται αυθεντικοποίηση και η αναζήτηση πραγματοποιείται με βάση μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
OPEN CAR GOV.GR ΑΑΔΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ