Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι τιμές στα πρατήρια καυσίμων αλλάζουν πλέον όχι μόνο καθημερινά αλλά και ενδεχομένως μέσα στη διάρκεια της ημέρας. Η τιμή της βενζίνης έχει «κλειδώσει» πλέον πάνω από 2 ευρώ το λίτρο, οδεύει στα 2,2 ενώ οι προβλέψεις κάνουν λόγο ακόμη και για τιμή πώλησης στα 2,5 ευρώ και μάλιστα άμεσα, όπως έχει αναφέρει ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Γιώργος Ασμάτογλου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, όπως αυτά παρουσιάζονται μέσω της εφαρμογής του Υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης είναι στα 2,053 ευρώ το λίτρο, ενώ εκείνη της «100άρας» στα 2,198.

Οι τεράστιες όμως αυξήσεις δεν περιορίζονται στη βενζίνη καθώς και το πετρέλαιο, τόσο το κίνησης όσο και το θέρμανσης, συνεχίζουν να ανεβαίνουν. Το κίνησης σε πολλές περιπτώσεις έχει σπάσει το φράγμα των 2 ευρώ στην Αττική, με τη μέση τιμή να είναι 1,882 την Τετάρτη. 

«Κάθε μέρα ακριβότερο τιμολόγιο»

Κάθε νέα αγορά που κάνουμε από τα διυλιστήρια έρχεται με ακριβότερο τιμολόγιο, άρα ακριβαίνει και η τιμή της αμόλυβδης στα πρατήρια, είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα. Αν τα διυλιστήρια αγοράζουν κάθε μέρα κι αυτά με ακριβότερες τιμές, αυτό είναι κάτι που δεν το ξέρω εγώ, ας το ψάξει ο υπουργός, είπε. «Αν τα διυλιστήρια αγοράζουν κάθε μέρα κι αυτά με ακριβότερες τιμές, αυτό είναι κάτι που δεν το ξέρω εγώ, ας το ψάξει ο υπουργός. Το θέμα των διυλιστηρίων το έθεσα στον υπουργό Ανάπτυξης και μου απάντησε ότι θα γίνει έρευνα για τις αυξήσεις των τιμών σε όλα τα επίπεδα, θα αρχίσουμε από τα διυλιστήρια» συμπλήρωσε. 

Ενώ σημείωσε πως: «Πολλοί πρατηριούχοι έχουμε ρίξει τα περιθώρια κέρδους κάτω από τα επίπεδα του Σεπτεμβρίου γιατί θέλουμε να μη χάσουμε την πελατεία μας και να δουλεύουμε με αξιοπρέπεια, χωρίς να κλέβουμε και χωρίς να νοθεύουμε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA