Μενού
  • Α-
  • Α+

Με την τιμή της βενζίνης να ξεπερνά τα 2 ευρώ και τις δυσοίωνες προβλέψεις να θέλουν να φτάνει να πωλείται προς 2,5 ευρώ το λίτρο, η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα για να μπει ένα «φρένο» στο κύμα ακρίβειας. Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα ελάφρυνσης για τα ευάλωτα νοικοκυριά, όπως ισχύει και με το έκτακτο επίδομα για το Πάσχα

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να υπάρξει παρέμβαση για την επιδότηση καυσίμων με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά οι ασθενέστεροι. Η κυβέρνηση εξετάζει να επιστραφεί ο φόρος από τα καύσιμα, δηλαδή να επιστραφεί ένα μέρος των χρημάτων από τους πλεονάζοντες φόρους. Το συνολικό πακέτο με τα μέτρα στήριξης στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις αναμένεται να ανακοινώσει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός με τις τελευταίες λεπτομέρειες να «κλειδώνουν» σήμερα και αύριο στις συσκέψεις που θα έχει το Μέγαρο Μαξίμου με το οικονομικό επιτελείο. 

Διαβάστε ακόμη: Βενζίνη: Πού θα βρείτε τη φθηνότερη - Λίστες με τα πρατήρια της γειτονιάς σας

Πάντως, το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα είχε αποκλειστεί ήδη από τον προηγούμενο μήνα. Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, είχε δηλώσει: «Δυνατότητα για να μειώνουμε όλα τα έσοδα του κράτους δεν έχουμε. Δεν θα στείλουμε την οικονομία στα βράχια».

Επίδομα βενζίνης: Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι 

Δικαιούχοι του επιδόματος βενζίνης, σύμφωνα με όσα διαρρέονται, θα είναι πολίτες που πληρούν τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια της χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης. Μένει μόνο να γίνουν οι τελικές ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την Τετάρτη, 16 Μαρτίου.