Μενού
  • Α-
  • Α+

Αλματώδη αύξηση της τάξης του 16% σημειώθηκε στην τιμή της βενζίνης μέσα σε μια μόλις εβδομάδα, με τους πρατηριούχους να αναγκάζονται να διαφοροποιούν τις τιμές κάθε μέρα, ενώ οι οδηγοί προσπαθούν να μειώσουν τις μετακινήσεις τους, καθώς δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στη νέα πραγματικότητα. Ταυτόχρονα οι οδηγοί βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά με την αγωνία της προμήθειας φθηνών καυσίμων και κάνουν... βόλτες με το αυτοκίνητο για να γεμίσουν το ντεπόζιτο. 

Μία λύση για να βρείτε τα φθηνότερα καύσιμα είναι να μπείτε στην πλατφόρμα του υπουργείου Ανάπτυξης «Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων». Με λίγα κλικ μπορείτε να μάθετε τις τιμές στις περιοχές που σας ενδιαφέρουν. 

Τα βήματα για να βρείτε τη φθηνότερη βενζίνη: 

Μπαίνετε στο Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.fuelprices.gr

Στη συνέχεια κάνετε κλικ στο πλαίσιο που γράφει «Εάν είστε Καταναλωτής, ψάξτε για πρατήρια, διευθύνσεις, καύσιμα και τιμές σε όλη την Ελληνική Επικράτεια»:

Θα σας εμφανιστεί ένας χάρτης και κάνετε κλικ στον νομό που σας ενδιαφέρει: 

 Στη συνέχεια επιλέγετε τον δήμο ή τους δήμους που σας ενδιαφέρουν και ακολούθως πατάτε «επόμενο»:

Στην επόμενη φόρμα επιλέγετε τον τύπο του καυσίμου που σας ενδιαφέρει και κάνετε κλικ στο «δεν είμαι ρομπότ» και πάλι στο «επόμενο»:

Βενζίνη: Επιστροφή χρημάτων

Μέσα στην εβδομάδα, η κυβέρνηση, ανακοινώνει ένα νέο πακέτο στήριξης των νοικοκυριών, αλλά και των επιχειρήσεων στην σκιά των σαρωτικών ανατιμήσεων σε καύσιμα, ενέργεια, αλλά και είδη πρώτης ανάγκης. Σενάρια μιλούν ακόμη και για μειώσεις ειδικών φόρων, ενώ στο τραπέζι είναι και η καταβολή έκτακτης ενίσχυσης σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Ετοιμάζεται μάλιστα ειδική πλατφόρμα στην οποία οι δικαιούχοι θα παίρνουν μέρος των χρημάτων που δίνουν για καύσιμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA