Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος ΚΕΠΕ και καθηγητής Οικονομικών Παναγιώτης Λιαργκόβας, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις αυξήσεις των τιμών και τις ελλείψεις σε προϊόντα. Ο καθηγητής ανέφερε πως τον επόμενο μήνα ίσως τα πράγματα χειροτερέψουν από άποψη πληθωρισμού. «Από τον Μάιο και μετά θα αρχίσουμε να βλέπουμε αποκλιμάκωση στις τιμές, εφόσον λήξει ο πόλεμος», είπε ο κ. Λιαργκόβας.

Διαβάστε ακόμη: Σούπερ Μάρκετ: Φωτιά στις τιμές βασικών αγαθών - Παραδείγματα «μερικού πλαφόν» ανά εταιρεία σε αλεύρι και ηλιέλαιο

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως μέχρι στιγμής το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο, δίχως να διακινδυνέψουμε τη δημοσιονομική ισορροπία, δεδομένου ότι το πρώτο τρίμηνο πήγε καλά από άποψη φορολογικών εσόδων και δεδομένου ότι το κόστος της ακρίβειας το καλύπτει εν μέρει το ταμείο ενεργειακής μετάβασης.

Σχετικά με την έλλειψη των πρώτων υλών, ο κ. Λιαργκόβας δήλωσε πως θα υπάρξει και εκεί πίεση ωστόσο ο ίδιος δεν εκτιμά πως η χώρα κινδυνεύει από άποψη επάρκειας στον εφοδιασμό της, διότι έχουμε πολλούς εναλλακτικούς προμηθευτές, αλλά είναι δεδομένο πως θα κοστίσει περισσότερο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA