Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ένα απίστευτο ράλι τιμών επιδίδονται οι καταναλωτές καθημερινά βγαίνοντας στην αγορά, όπου πλέον αισθάνονται να αγοράζουν... μετοχές στο χρηματιστήριο και όχι προϊόντα από σούπερ μάρκετ και καταστήματα. 

Διαβάστε ακόμη: Γάλα: Ερχονται μεγάλες ελλείψεις - Επηρεάζονται φέτα, γραβιέρα και κασέρι

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, πολίτες καταγγέλλουν αισχροκέρδια σε βασικά προϊόντα που χρησιμοποιεί ένα νοικοκυριό. «Το κρέας που παίρνουμε για κιμά από 9 ευρώ πήγε στα 13 μέσα σε δύο μέρες», αναφέρει πολίτης μπροστά στην κάμερα αφήνοντας να εννοηθεί ότι...στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται! «Δεν νιώθουμε ότι υπάρχει ένα δίχτυ προστασίας για τον καταναλωτή» αναφέρει άλλος πελάτης σε σούπερ μάρκετ.

Απορρυπαντικά, καφές, κρέας και λαχανικά είναι μόνο ορισμένα από τα προϊόντα, όπου οι καταναλωτές διαπιστώνουν αυξήσεις που δεν τις δικαιολογεί ούτε το υψηλό ενεργειακό κόστος!

Από την πλευρά τους, οι επαγγελματίες απαντούν για τις αδικαιολόγητες ανατιμήσεις - που σε συγκεκριμένες περιπτώσεις βγάζουν μάτι- ότι αναγκάζονται να προχωρούν στις αυξήσεις, αφού λένε επιβαρύνονται και οι ίδιοι αγοράζοντας κάθε φορά σε υψηλότερες τιμές τις πρώτες ύλες: «Κάθε βδομάδα μου έρχονται τα πράγματα πολύ πιο ακριβά από την προηγούμενη εβδομάδα. Είτε μιλάμε για πατάτες, πίτες, κρέας για τα σουβλάκια», λέει αρχικά ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου.

«Οι μεσάζοντες πλουτίζουν» 

Οπως καταγγέλλουν και οι καταναλωτές, αλλά και οι επαγγελματίες, αυτοί που πλουτίζουν τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι οι... μεσάζοντες, αφού όπως λένε οι ελεγκτικιοί μηχανισμοί δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και αυτό είναι περισσότερο εις βάρος των καταναλωτών.

«Δεν είναι δυνατό πριν από 20 μέρες να έχουμε απορρυπαντικό στα 10.70 λεπτά και σήμερα η τιμή να είναι πάνω από 14», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών, Γιώργος Λεχουρίτης.

Παράλληλα, επαγγελματίας της εστίασης δηλώνει με αρκετή δόση ειλικρίνειας: «Δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος στην επιχείρησή μου. Όσον αφορά στις τιμές και τις ανατιμήσεις που έρχονται κάθε εβδομάδα από τους προμηθευτές, όσους έχω ρωτήσει δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος ούτε σε αυτούς. Με αυτό τον τρόπο η αυτορύθμιση της αγοράς είναι ένα όνειρο απατηλό. Θα πρέπει να βγουν έξω οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και να κάνουν ελέγχους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA