ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
30/06/2022 14:24

North Evia Samos Pass: Σε 60 λεπτά 6.000 αιτήσεις για διακοπές στην Εύβοια και 3.500 για Σάμο - Οι δικαιούχοι

Ανάρπαστες έγιναν οι άυλες ψηφιακές κάρτες μέσω του vouchers.gov.gr για το πρόγραμμα North Evia - Samos Pass. Μόνο μέσα στα πρώτα 20 λεπτά είχαν υποβληθεί περισσότερες από 2.000 αιτήσεις έκδοσης κάρτας για τη Βόρεια Εύβοια και περισσότερες από 1.300 για τη Σάμο

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
North Evia Samos Pass: Σε 60 λεπτά 6.000 αιτήσεις για διακοπές στην Εύβοια και 3.500 για Σάμο - Οι δικαιούχοι
Πηγή: shutterstock, pexels
Ανάγνωση:

Η πλατφόρμα North Evia - Samos Pass άνοιξε το μεσημέρι της Πέμπτης και ήδη οι άυλες ψηφιακές κάρτες, μέσω του vouchers.gov.gr, έγιναν ανάρπαστες από πολίτες, οι οποίοι θα τις χρησιμοποιήσουν για διακοπές στη βόρεια Εύβοια και τη Σάμο. Και τα νούμερα είναι ενδεικτικά της ζήτησης που έχει το πρόγραμμα North Evia - Samos Pass.

Διαβάστε ακόμη: Power Pass: Ποιοι δικαιούχοι πρέπει να κάνουν ξανά αίτηση για την επιδότηση στο ρεύμα - Βήμα βήμα η διαδικασία

Μόνο μέσα στα πρώτα 20 λεπτά είχαν υποβληθεί περισσότερες από 2.000 αιτήσεις έκδοσης κάρτας για τη Βόρεια Εύβοια και περισσότερες από 1.300 για τη Σάμο. Στα πρώτα 45 λεπτά υποβλήθηκαν 4.000 αιτήσεις για τη Βόρεια Εύβοια και 2.500 αιτήσεις για τη Σάμο και σε 60 λεπτά οι αιτήσεις είχαν ξεπεράσει τις 6.000 για τη βόρεια Εύβοια και έφτασαν τις 3.500 για τη Σάμο.

Στις 13:23 η πλατφόρμα έκλεισε για νέες αιτήσεις για τη Σάμο και στις 13.37 για την Εύβοια, καθώς συμπληρώθηκε ο αριθμός των αιτούντων (8.000 για τη Βόρεια Εύβοια και 4.000 για τη Σάμο).

North Evia - Samos Pass: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλοι οι ενήλικες φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος για το φορολογικό έτος 2020, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Ως δικαιούχοι και ωφελούμενοι του προγράμματος δεν θεωρούνται όσοι έχουν επιλεχθεί ως δικαιούχοι-ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022 του ΟΑΕΔ, του προγράμματος για τον Κοινωνικό Τουρισμό της ΔΥΠΑ 2022-2023, της δράσης «Τουρισμός για όλους» του υπουργείου Τουρισμού, καθώς και συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Δικαιούχοι και ωφελούμενοι με κύρια κατοικία στις επιλέξιμες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου, όπως αυτή προκύπτει από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση ή να συμπεριληφθούν ως ωφελούμενοι σε αίτηση με προορισμό την περιοχή της κύριας κατοικίας τους.

Η δράση χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις (από Ιούλιο έως Οκτώβριο, ανά μήνα) και ο αριθμός των άυλων ψηφιακών χρεωστικών καρτών ανά επιλέξιμη περιοχή και ανά φάση καθορίζεται ως εξής:

  • Φάση 1 (Ιούλιος): Βόρεια Εύβοια 8.000 κάρτες / Σάμος 4.000 κάρτες
  • Φάση 2 (Αύγουστος): Βόρεια Εύβοια 4.050 κάρτες / Σάμος 2.025 κάρτες
  • Φάση 3 (Σεπτέμβριος): Βόρεια Εύβοια 7.300 κάρτες / Σάμος 3.650 κάρτες
  • Φάση 4 (Οκτώβριος): Βόρεια Εύβοια 2.000 κάρτες / Σάμος 1.000 κάρτες.

Προβλέπεται να γίνει μεταφορά τυχόν υπολοίπων ποσών της φάσης 1 στη φάση 3 και των φάσεων 2 και 3 στη φάση 4.

Οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν ως προορισμό τους τους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας θα επιδοτηθούν με 150 ευρώ (πλην Αυγούστου, οπότε το ποσό διαμορφώνεται στα 100 ευρώ), ενώ οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν ως προορισμό τους τη Σάμο θα επιδοτηθούν με 300 ευρώ (πλην Αυγούστου, οπότε το ποσό διαμορφώνεται στα 200 ευρώ). Η ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Το πιστωθέν χρηματικό ποσό μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον δικαιούχο και μόνο για την πραγματοποίηση συναλλαγών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται (α) στις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου και (β) συγκεκριμένα στους τομείς του τουρισμού (διαμονή, εστίαση) και των τοπικών μεταφορών.

Βήμα - βήμα η αίτηση για το North Evia - Samos Pass

Αναλυτικά τα βήματα για την αίτηση:

  1. Ο πολίτης εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του στο Taxisnet.
  2. Ο πολίτης καταχωρίζει τα στοιχεία επικοινωνίας του, δηλαδή τη διεύθυνση email του και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, τα οποία στη συνέχεια πιστοποιεί μέσω συνδέσμου που θα λάβει ως email και κωδικού μιας χρήσης (OTP - One Time Password), αντίστοιχα.
  3. Δηλώνει τον προορισμό της επιλογής του μεταξύ Σάμου και Βόρειας Εύβοιας.
  4. Δηλώνει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα ενεργοποιηθεί, εφόσον εγκριθεί, η άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα.
  5. Τέλος, ο πολίτης δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν υπάγεται σε κάποια από τις εξαιρέσεις της δράσης και επιλέγει «Υποβολή».

Η διαδικασία κατάθεσης της αίτησης έχει ολοκληρωθεί. Για την διευκόλυνση των πολιτών η διαδικασία μπορεί να διεκπεραιωθεί και μέσω ΚΕΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΥΒΟΙΑ ΣΑΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ