ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
30/06/2022 12:11

Power Pass: Ποιοι δικαιούχοι πρέπει να κάνουν ξανά αίτηση για την επιδότηση στο ρεύμα - Βήμα βήμα η διαδικασία

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε πως προκειμένου να απλοποιήσει ακόμη περισσότερο τη διαδικασία υποβολής της αίτησης για το power pass, προχώρησε σε προσαρμογή του συστήματος

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Power Pass: Ποιοι δικαιούχοι πρέπει να κάνουν ξανά αίτηση για την επιδότηση στο ρεύμα - Βήμα βήμα η διαδικασία
Πηγή: shutterstock, Pixabay
Ανάγνωση:

Power Pass: Διευκρινίσεις για την υποβολή των αιτήσεων για την επιδότηση μετά τους φουσκωμένους λογαριασμούς στο ρεύμα έδωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμη: Fuel Pass: Αυτή είναι η τροπολογία για το επίδομα στη βενζίνη - Τι να ξέρουν οι δικαιούχοι για τα καύσιμα

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε πως προκειμένου να απλοποιήσει ακόμη περισσότερο τη διαδικασία υποβολής της αίτησης για το power pass, προχώρησε σε προσαρμογή του συστήματος, με στόχο να διευκολυνθούν οι πολίτες οι οποίοι αλλάζουν τη διεύθυνση κατοικίας τους στην ΑΑΔΕ μετά την υποβολή της αίτησης για την επιδότηση.

Video Loading...

«Έτσι, για τις υπό εκκαθάριση αιτήσεις, προσωρινά δεν γίνεται ενημέρωση με τα στοιχεία τα οποία οι πολίτες άλλαξαν στη φορολογική δήλωση που κατέθεσαν μετά την υποβολή της αίτησης για την επιδότηση. Επιπλέον, από το βράδυ της Πέμπτης 30 Ιουνίου, οι πολίτες θα ενημερώνονται στην πλατφόρμα υποβολής της αίτησης για το power pass ότι, εφόσον επιλέξουν να περάσουν οι αλλαγές στα στοιχεία τους, θα χρειαστεί να υποβάλουν εκ νέου την αίτηση για το power pass», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται ακόμη, η συγκεκριμένη δυσλειτουργία αφορά 2.500 πολίτες σε σύνολο 2.600.000 αιτήσεων για power pass που έχουν ήδη υποβληθεί. Αφορά πολίτες οι οποίοι υπέβαλαν πρώτα την αίτηση για το power pass και ακολούθως τη φορολογική τους δήλωση, αλλάζοντας στη φορολογική δήλωση τη διεύθυνση κατοικίας τους, και κάνοντας εκ νέου ταυτοποίηση στην πλατφόρμα για το power pass. Σε αυτές τις περιπτώσεις, χρειάστηκε επανυποβολή της αίτησης για το power pass. Σε όλες τις υπόλοιπες, η αίτηση προχώρησε κανονικά. Υπενθυμίζεται ότι από τις 17 Ιουνίου, ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή, τονίζεται στις οδηγίες προς τους πολίτες ότι η αλλαγή διεύθυνσης πρέπει να γίνει πριν την αίτηση για το power pass, και πραγματοποιείται στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Power Pass: Παράταση για την υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 5 Ιουλίου

Στο μεταξύ, παράταση για την υποβολή των αιτήσεων για το Power Pass έως τις 5 Ιουλίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Η προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου, ωστόσο η παράταση αποφασίστηκε λόγω της συνεχούς ροής των αιτήσεων και με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών.

«Λόγω συνεχούς ροής αιτήσεων και προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, δίνεται παράταση ως τις 5 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος (power pass) στη σχετική πλατφόρμα. Η προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Γ. Οικονόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
POWER PASS ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΡΕΥΜΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ