Μενού
  • Α-
  • Α+

Αύριο, Σάββατο 16 Ιουλίου, ανοίγει η πλατφόρμα vouchers.gov.gr προκειμένου οι πολίτες να ενταχθούν στο πρόγραμμα «τουρισμός για όλους». Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτεί για πέντε ημέρες. Το νέο πρόγραμμα, όπως είπε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, έχει στόχο την άμβλυνση της εποχικότητας και για το λόγο το Voucher των 150 ευρώ που θα λάβει ο δικαιούχος θα έχει διάρκεια μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί ο κάθε δικαιούχος να το χρησιμοποιήσει και για χειμερινές διακοπές. Μάλιστα, το φετινό πρόγραμμα αφορά 200.000 δικαιούχους και την ίδια στιγμή είναι αυξημένο κατά 30 ευρώ σε σχέση με το περυσινό που ήταν 120 ευρώ. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα λάβουν ενίσχυση 200 ευρώ. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η εξαργύρωση των 150 ευρώ μπορεί να γίνει σε όλα τα ξενοδοχεία της χώρας και την ίδια στιγμή οι ξενοδόχοι θα μπορούν άμεσα να λάβουν τα χρήματα.

Διαβάστε ακόμη: Επιδόματα παιδιού και συντάξεις Αυγούστου: Πότε γίνονται οι πληρωμές στους δικαιούχους

Παράλληλα, από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε δηλώσεις του στο Open αναφέρθηκε και στο ειδικό πρόγραμμα που «τρέχει» για τη βόρεια Εύβοια - ύψους έως 150 ευρώ - και τη Σάμο - ύψους έως 300 ευρώ - προκειμένου να στηριχθεί στρατηγικά ο εσωτερικός τουρισμός και η τοπική επιχειρηματικότητα ξεχωριστά στις δύο αυτές περιοχές.

Ποιοι είναι δικαιούχοι του προγράμματος

Δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα εισοδηματικά κριτήρια της παρούσας (ετήσιο οικογενειακό εισόδημα).

  • Ατομικό εισόδημα            Οικογενειακό εισόδημα
  • Χωρίς τέκνα 16.000            28.000
  • Με ένα τέκνο 17.500           29.500
  • Με δύο τέκνα 19.000          31.000
  • Με τρία τέκνα 21.000         33.000
  • Πολύτεκνοι 26.000             38.000

Για τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, ήτοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022», Δυνητικοί Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους εμπίπτει στα οριζόμενα στον κάτωθι πίνακα εισοδηματικά κριτήρια.

Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των τέκνων που τον βαρύνουν, από κάθε πηγή. Στο ως άνω εισόδημα δεν προσμετράται τυχόν επίδομα αναπηρίας του δικαιούχου ή των εξαρτώμενων από αυτόν μελών το οποίο απαλλάσσεται του φόρου. Για τους σκοπούς της παρούσας ως τέκνο νοείται κάθε φυσικό, νόμιμα αναγνωρισμένο ή υιοθετημένο τέκνο και γενικά κάθε τέκνο του οποίου ο δικαιούχος έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA