Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Αύγουστο θα αρχίσει η αντικατάσταση των κλιματιστικών για τους δικαιούχους που αιτήθηκαν την ανακύκλωση τους και έλαβαν την επιδότηση για τις ηλεκτρικές συσκευές, ωστόσο υπάρχουν προβληματισμοί αναφορικά με το πόσο εύρυθμη θα είναι η διαδικασία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ψυκτικών Ελλάδος, Παναγιώτη Πουλιανό, οι ψυκτικοί που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα είναι ελάχιστοι συγκριτικά με τον όγκο των κλιματιστικών που θα αλλαχθούν.

Διαβάστε ακόμη: Power Pass: Μπαίνουν σήμερα τα λεφτά σε 2 εκατ. δικαιούχους – Επέκταση του μέτρου για τον Ιούνιο και για... όσο χρειαστεί

«Πιστεύουμε πως σε 3-4 μέρες θα έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα περίπου 700-800 ψυκτικοί… Μέσα σε ενάμιση μήνα οι ψυκτικοί δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν αυτό το πρόγραμμα» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA και πρότεινε παράταση 1 με 2 μήνες του προγράμματος για να μπορέσει να υλοποιηθεί το πρόγραμμα και να μπορέσουν και οι ψυκτικοί να εξυπηρετήσουν σωστά.

Ο κ. Πουλάκης έβαλε στο τραπέζι και το θέμα της απόσυρσης όλων αυτών των συσκευών δηλώνοντας πως δεν υπάρχει πυρόλησης για τα απόβλητα των συσκευών στη χώρα μας. «Εμείς προτείναμε στο αρμόδιο υπουργείο όσες συσκευές είναι εφικτό να αναγεννηθούν και τα υπόλοιπα να οδηγηθούν στο εξωτερικό όπου και υπάρχουν συστήματα πυρόλησης» ανέφερε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA