Μενού
katotatos-misthos
Κατώτατος μισθός | Pexels, Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός όπως άλλωστε είχε τονίσει εδώ και καιρό ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, δεν αναφέρθηκε στο ποσό της αύξησης του νέου κατώτατου μισθού που θα ισχύσει από την Πρωτομαγιά του 2023. Στόχος πάντως είναι οι εργαζόμενοι να φτάσουν τουλάχιστον στις προ μνημονίου απολαβές. 

Διαβάστε ακόμη: ΔΕΘ: Τα 21 μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Food Pass, καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για όλους

Εξάλλου, η αύξηση των τιμών των προϊόντων και των πρώτων υλών, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για την καθυστέρηση της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού. Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει από την αρχή του χρόνου και να ολοκληρωθεί μέσα σε 3 μήνες με τον κατώτατο μισθό να αυξάνεται μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σήμερα ο ΜEGA, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, η διαδικασία έχει να κάνει ως εξής: «Θα προηγηθεί μια διαδικασία διαβούλευσης με  τους κοινωνικούς εταίρους, με τα επιστημονικά τους Ινστιτούτα, με την Τράπεζα της Ελλάδας, με το ΚΕΠΕ και με μια επιστημονική πενταμελή Επιτροπή. Στη συνέχεια έρχεται ο υπουργός Εργασίας κάνει πρόταση στο υπουργικό συμβούλιο. Και το υπουργικό συμβούλιο εγκρίνει την αύξηση. Εμείς δεν χαρίζουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας σε κανέναν. Από την μια πλευρά βεβαίως θα λάβουμε υπόψη τις αντοχές της οικονομίας  και των επιχειρήσεων, αλλά από την άλλη θα λάβουμε υπόψη και τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων», είπε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA