Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο κύβος ερρίφθη! Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η κυβέρνηση αποφάσισε πως το επίδομα θέρμανσης θα αυξηθεί στα 800 ευρώ από 700 ευρώ που ήταν πέρυσι το ανώτατο ποσό. Παράλληλα, ανεβαίνει στα επίπεδα των 200.000 ευρώ από 180.000 ευρώ το όριο της περιουσίας για τον άγαμο ενώ καθιερώνονται εισοδηματικά κριτήρια δυο ταχυτήτων. Το ελάχιστο ποσό επιδόματος ανέρχεται, με βάση την ήδη ισχύουσα νομοθεσία, σε 100 ευρώ. Το μέγιστο ποσό (το ανώτατο όριο) του επιδόματος φτάνει τα 750 ευρώ και θα αυξηθεί στα 800 ευρώ, αντίστοιχα. Για όσους εγκαταλείψουν το ηλεκτρικό και το φυσικό αέριο και στραφούν στο πετρέλαιο θέρμανσης ή στο υγραέριο ή άλλα μέσα θέρμανσης, το νέο αναμορφωμένο επίδομα θα μπορεί να φθάσει, λόγω του υπερδιπλασιασμού, ακόμη και τα 1.600 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως επίδομα θέρμανσης θα λάβουν φέτος και όσοι χρησιμοποιούν μπλε κηροζίνη ως πηγή θέρμανσης! Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες. Η πλατφόρμα myΘέρμανσης θα ανοίξει στα τέλη Νοεμβρίου για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους ενώ η καταβολή των χρημάτων θα γίνει στα τέλη Δεκεμβρίου.

Οι τρεις κατηγορίες δικαιούχων:

  1. Οι παλιοί δικαιούχοι, δηλαδή αυτοί που πήραν πέρσι το επίδομα.
  2. Οι παλιοί, δηλαδή αυτοί που πήραν πέρσι το επίδομα και «έκαψαν» φυσικό αέριο. Αν φέτος «κάψουν» πετρέλαιο, θα πάρουν διπλό το φετινό αυξημένο επίδομα.
  3. Οι νέοι δικαιούχοι, δηλαδή όσοι θα υποβάλουν αίτηση για πρώτη φορά.

Τα κριτήρια για τους δικαιούχους

  1. Για τους παλαιούς δικαιούχους ισχύουν αυξημένα εισοδηματικά όρια 16.000 ευρώ για τον άγαμο, 24.000 για το έγγαμο και προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  2. Για τους νέους δικαιούχους που θα λάβουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης θα ισχύσουν τα περυσινά εισοδηματικά όρια. Δηλαδή 14.000 ευρώ για τον άγαμο, 20.000 ευρώ για το ζευγάρι και προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  3. Αυξάνεται το περιουσιακό όριο των 180.000 ευρώ που ίσχυε πέρυσι για τους άγαμους στα επίπεδα των 200.000 ευρώ ενώ διατηρείται στα 300.000 ευρώ για το ζευγάρι.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA