Μενού
ilektrikh-sompa
Ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Την παράταση για λίγες ημέρες της προθεσμίας για υποβολή των αιτήσεων επιδόματος θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα εξετάζουν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Ενέργειας. 

Βάσει προγράμματος οι αιτήσεις μέσω του myΘέρμανση «κλείνουν» αύριο, Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου ωστόσο το ενδεχόμενο παράτασης εξετάζεται ώστε να προλάβουν ακόμη περισσότεροι δικαιούχοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Υπολογίζεται πως έχουν υποβληθεί 390.000 αιτήσεις και εκτιμάται ότι δεν θα ξεπεράσουν τις 450.000. 

Το ύψος της ενίσχυσης κυμαίνεται από 45 ευρώ έως 480 ευρώ το τρίμηνο, ανάλογα με τη σύνθεση της οικογένειας και την περιοχή (συντελεστής βαθμοημέρας, κ.α.). Η ενίσχυση καλύπτει καταναλώσεις από την 1η Ιανουαρίου έως και 31η Μαρτίου 2024 και θα «περάσει» ως έκπτωση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος (έναντι ή εκκαθαριστικό) των δικαιούχων. 

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια χορήγησης είναι ίδια με εκείνα που ισχύουν και για το επίδομα θέρμανσης που χορηγείται για όσους ζεσταίνονται με πετρέλαιο, φυσικό αέριο, πέλετ, καυσόξυλα κ.αλ. 

Μετά την υποβολή της αίτησης η ΑΑΔΕ ελέγχει τα στοιχεία και τα αποστέλλει στον ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος με τη σειρά του τα κοινοποιεί στους προμηθευτές προκειμένου να εφαρμόσουν την επιδότηση στους λογαριασμούς υπό μορφή έκπτωσης. Το επίδομα θέρμανσης θα εμφανιστεί ως έκπτωση στους  λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας (έναντι ή εκκαθαριστικό) που αφορούν στην περίοδο ενίσχυσης (1η Ιανουαρίου – 31 Μαρτίου 2024).  Σε περίπτωση που ένας λογαριασμός περιλαμβάνει ένα διάστημα του μήνα, η μηνιαία επιδότηση επιμερίζεται αναλογικά στις ημέρες του μήνα που αφορά, εντός της περιόδου ενίσχυσης. 
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA