Μενού
Hrimata
Χρήματα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελεί το μεγάλο στοίχημα κάθε κυβέρνησης, προκειμένου να υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι για την ανάπτυξη της Οικονομίας. Για πρώτη φορά λοιπόν στο «παιχνίδι» μπαίνουν και οι πολίτες με μπόνους επί των καταγγελιών που κάνουν.

Το σκανάρισμα στο Appodixi

Η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης εφαρμογής «Appodixi», όπου οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να σκανάρουν τις αποδείξεις που λαμβάνουν σε κάθε τους συναλλαγή με το κινητό τους τηλέφωνο και να διαπιστώνουν σε πραγματικό χρόνο τη γνησιότητα τους καθώς και αν το παραστατικό έχει διαβιβαστεί στο MyData.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποια παρατυπία, ο πολίτης δύναται να προβεί στην αντίστοιχη καταγγελία και να λάβει έως και 3.000€ αν πράγματι διαπιστωθεί παράβαση.

Η διαδικασία της καταγγελίας πραγματοποιείται μέσω της ψηφιακής πύλης της ΑΑΔΕ, στην οποία ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να προβεί στην καταγγελία είτε ανώνυμα είτε επώνυμα.

Καταγγελίες επίσης μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά στην ΑΑΔΕ, όπου ο πολίτης αναφέρει την παράβαση που έχει διαπιστώσει και στη συνέχεια αναλαμβάνουν τα κλιμάκια της εφορίας προκειμένου να διαπιστωθεί και να καταλογιστεί η παράβαση.

Το τίμημα για τις παραβάσεις μπορεί να είναι χρηματικό, με το ελάχιστο ποσό να ανέρχεται στα 250€ αλλά και μέχρι και σε αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA