Μενού
ee ellada pathenonas simaies
Η ελληνικη σημαια και η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με φόντο τον Παρθενώνα. | EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Εκτενές ρεπορτάζ στο οποίο παρουσιάζονται οικονομικά στοιχεία που δείχνουν ότι η Ελλάδα «στάθηκε ξανά στα πόδια της μετά τη μεγαλύτερη παγκόσμια ύφεση» δημοσίευσαν οι Times του Λονδίνου.

«Σχεδόν δέκα χρόνια μεταρρυθμίσεων και σκληρών μέτρων λιτότητας τελικά απέδωσαν καρπούς», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστορική εφημερίδα.

Μετά τις περιπέτειες της κρίσης χρέους και τα δύσκολα προγράμματα διάσωσης που συντάχθηκαν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τους Ευρωπαίους πιστωτές «τα πράγματα τώρα βελτιώνονται» και «η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογραμμίζει η βρετανική εφημερίδα.

Επιπλέον, σημειώνεται πως «τα τελευταία τρία χρόνια οι ρυθμοί ανάπτυξης έχουν επιταχυνθεί».

«Έτσι το 2021 ήταν 8,4%, το 2022, 5,9% και το 2023 και 2,2%», τονίζεται χαρακτηριστικά

Times: Focus σε ανεργία και δάνεια

«Η ανεργία έπεσε από το 27,2% που ήταν το 2013 στο 10%, ενώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελληνικών τραπεζών έχουν μειωθεί στο 7%.», επισημαίνουν οι Times.

Εξίσου σημαντική, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι και η πορεία των ελληνικών ομολόγων. Τα τελευταία για περίπου μια δεκαετία βρίσκονταν στην χαμηλότερη κατηγορία αυτή των «junk», ενώ πρόσφατα τρεις, εκ των τεσσάρων, μεγάλων οίκων αξιολόγησης τα ανέβασαν στην επενδυτική βαθμίδα.

Για τον Τουρισμό το βρετανικό έντυπο επισημαίνει ότι το 2023 οι αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα έφτασαν τα 32 εκατομμύρια.

Times: Επίδοση ρεκόρ

Πρόκειται για αύξηση 17% σε σύγκριση με το 2022 σημειώνει η εφημερίδα, που τονίζει παράλληλα ότι οι προβλέψεις για την τρέχουσα χρονιά είναι ακόμη καλύτερες καθώς «δείχνουν» νέα επίδοση ρεκόρ.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται και για την πρωτεύουσα καθώς όπως σημειώνει η εφημερίδα «η Αθήνα πλέον έχει γίνει προορισμός από μόνη της», και δεν αποτελεί μόνο σημείο διέλευση για τα νησιά. Τα μουσεία της έχουν βελτιωθεί ενώ τόσο τα εστιατόρια όσο και τα μπαρ της έχουν γίνει πιο εκλεπτυσμένα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα ευοίωνες είναι οι προοπτικές για την αγορά ακινήτων «η οποία κινείται δυνατά την τελευταία τριετία», σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η Ελλάδα πλέον κατατάσσεται στην πρώτη δεκάδα των χωρών του κόσμου με τις περισσότερες εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA