Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Κλιματική Αλλαγή έχει σαν αποτέλεσμα η Γη να σκοτεινιάζει, σύμφωνα με τα δεδομένα που κατέγραψαν οι επιστήμονες από το 1998 έως το 2017. Ενσωματώνοντας στοιχεία από 1.500 νυχτερινές μετρήσεις και παρατηρήσεις από το Clouds της NASA και το Earth's Radiant Energy System διαπιστώθηκε πως η ποσότητα του φωτός που αντανακλάται στη Γη μειώθηκε περίπου 0,5% -ή περίπου μισό Watt ανά τετραγωνικό μέτρο.

Διαβάστε ακόμη: Κλιματική αλλαγή - Το κορίτσι που πνίγεται: Ένα αμφιλεγόμενο άγαλμα στο Μπιλμπάο έρχεται να δείξει τις συνέπειές της

Σύμφωνα με το Live Science, το μεγαλύτερο μέρος της αλλαγής στη φωτεινότητα ήρθε από το 2014 έως το 2017. Άξιο αναφοράς είναι ότι η φωτεινότητα μειώθηκε ακόμα πιο έντονα μέχρι και το 2019. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η φωτεινότητα του ήλιου η οποία πέρασε δύο περιόδους μέγιστης δραστηριότητας και μία πιο... ήσυχη περίοδο δεν συνδέθηκε ουσιαστικά με τη «βουτιά» στη φωτεινότητα.  Έτσι, μια αλλαγή στην ποσότητα φωτός που ανακλά η Γη πρέπει να προέρχεται από μια αλλαγή στην ίδια τη Γη, σκέφτηκαν οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, υπήρξε απώλεια φωτεινών σύννεφων χαμηλού υψομέτρου πάνω από τον ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό, στα δυτικά παράλια της Αμερικής, όπου οι επιστήμονες καταγράφουν επίσης έντονες αυξήσεις της θερμοκρασίας στην επιφάνεια του ωκεανού. Και επειδή το φως που δεν αντανακλάται στο διάστημα είναι παγιδευμένο στο σύστημα της Γης, η αλλαγή στη φωτεινότητα έχει επίσης επιπτώσεις στο μέλλον του κλίματος, αυξάνοντας δυνητικά τον ρυθμό της κλιματικής αλλαγής που προκαλείται από τον άνθρωπο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA